Mmmm da ... naravno da ce crknut kada korisnici rade potpuno pasivne konfe - smrtna presuda za svaki elektronicki element IMO
Taj Zen je ispodprosjecno napajanje uz
vrlo visoku cijenu - totalno neisplativo.
Ne znam da li ti zvuci cudno, ali cemu pasivno napajanje ako zbog njega moras stavit vise ventova na druga mjesta (vjerojatno ce se i brze okretat u odnosu na kombinaciju s aktivno hladjenim PSU-om)
Postoje aktivno hladjena napajanja koja ce
necujno @1m obavljati svoju zadacu na toj tvojoj konfi (100W uvrh glave).
Uza sve to neces morati razbijat glavu s dodatnim protokom i dobit ces jos jedan ispusni vent (unutar PSU-a), ovisno o konstrukciji o kucista.
Imam jednu takvu konfu (AMD x2, ATI onboard 3200 - potrosnja <80W u loadu) uz S12 II 380 i vjeruj mi, necujno je u radu (vent mu je po def na 4V) ... bas steta sto nema vise tih manjih Seasonic S12 II Retail napajanja, jer imaju izvrsno ugodjenu regulaciju venta (4V do cca 200W).
Ali ...

zato je tu npr. CX 400 uz daleko vecu maksimalnu snagu, stabilnije napone, duze kablove, provjeren Seasonic dizajn (vrlo slicno S12II) i duzu garanciju ... i to sve za pola cijene Fortrona, te vrlo tih rad do 200W.
Ako hoces uz HX 450 dobijes i modularnost (isti Seasonic dizajn), sto ti moze biti vrlo korisno u hladjenju skucenih kucista i opet ustedis 50kn s obzirom na cijenu Zena