View Single Post
Staro 10.08.2009., 12:15   #21
Zmalamuth
Inquisitor DeathWatch
Moj komp

Zmalamuth's Avatar

Datum registracije: Feb 2006
@Herion
M-san je inace jedan od najvecih uvoznika informaticke robe u Hr.
Pogledaj koje sve brandove zastupa.
znam da je prije par godina kruzila informacija da drze oko 60% uvoza informaticke opreme u HR.
ali dogadja mu se isto sto i svim ostalima "privatnicima/tvrtkama" u HR.
Nema se love od banaka, jer ti uvijek neko negdje duguje lovu (60 dana poceka placanja i sl. gluposti koje je drzava omogucila), i prije se to moglo krpat sa kratkorocnim kreditima od banaka, danas svu lovu koje banke daju na HR trziste odmah pobere drzava, tako da nista ne ostane za tvrtke.

Tvrtka u kojoj radi moj brat je imala odobren kredit prije skoro godinu dana, u 10 mjesecu prosle godine, ali tek sada su uspijeli dobiti sredstva, nemoram ti ni pricat koliku su stetu pretrpjeli i koliko su poslova izgubili zbog toga.

Prijatelj radi u arhitektonsko/gradevinskom uredu koji su se specijalizirali za izradu projekata za sanaciju klizista.
Prije 3 mjeseca se sjeo sa direktorom da razmisle sta i kako dalje, pobrojali su koliko imaju nenaplacenih poslova.
Dosli do cca milijun kuna, odmah otpisali 500000 jer su firme vec u stecaju ili zatvorene, jos 200000 otpisali jer su firme pred stecajem sa blokiranim racunima, i ako uspiju naplatit 300000 od milijun kuna pocetnih bit ce sretni.

i7 4770K cooled by Noctua NH-D14
Asus Sabertooth Z87
Corsair Vengeance Pro 2x8Gb 1866Mhz
EVGA GTX 1080 - 8gb -FTW GAMING
Logitech G500 & G510 Keyboard
OCZ Vertex4 256gb/Samsung SSD 850 Evo 500G /640Gb WD Black/2TB WD Black/3x2TB WD in sharkoon docking station
LG GH22
Corsair HX620W
Corsair Carbide 678c
Arctic Bionix F140mm x3
Phillips Brilliance 240PW - 24'''
Zmalamuth je offline