Moji iz kvarta koju si se pikali, tukli, pucali, drogirali i opcenito bili problematicni su po odvikavanjima u komunama, zatvorima i igraju kao velke fudbalerske nade u 4. ligašima + svaki dan i to sitno ostavljaju u kladionicama. Uglavnom nebi bas rekao da im ide dobro.
Razni streberi 5.0 spike i slicno su ili na ekonomiji (u jebenog posla poslje. Sa babama u banci raditi. Mrak.) ili biflaju napamet na pravnom. Tu i tamo netko nesto konstruktivno studira. Makar i vecina ostalih takvih su zakurac jerbo samo bulje u knjigu, ne sexaju se, ne piju, ne zabavljaju se i opcenito mislim da neznaju popuniti opcu uplatnicu. Masa nezna ni sto je tekuci racun, tak da i sa 3 diplome, pa i sa dobrim poslom su zakurac. Znam pravnika koji bere 25k mjesecno + 20k€ godisnje stimulacije u jednoj firmi, a tolko je nesposoban i GLUP (da glup) da zivi sa starcima i cak nema ni auto. Jednostavno nesposoban za zivot. ima isti ritam zivota ko kad je valjda bio najbolji na generaciji. Super. Radis 16h dnevno, kupujes mjesecno robe za 20k kn (satovi, zlato ukljuceni), jednom godisnje odes 3 tjedna na krstarenje i to je zivot. Yeah right.
Point:
Najbolje prolazi sredina. Idealan omjer ucenja, rada, zejebancije i ganjanja žena, autiju i slicnih bedastoca koje nas vesele.
Sad ces upisat srednju. Kad upises srednju lupit ce te "nesto" u glavu i normalno je da ces prvi drugi razred radit pizdraije, bit buntovnik i slicno. To je NORMALNO. samo pazi da ne trosnes razred. Nitko te vise u zivotu nece pitat za to dal si pao razred, ali ce tebi psihicki pritisak i stigma toga unistiti zivot. Past ces sam sebi u ocima. Ali dvoja je dovoljna

. dobro vas ce malo drzavna matura brijem sjebat i tjerat da konstantno ucite sto smrdi.
Poslje srednje vidi sto ti pase. Oces delat super. Samo nemoj bit glup i otic sarafit za 2500kn u linx, hgspot ili slicno. To su KOMA poslovi. Radje odi kopat grobove na mirogoj. Bit ces na svijezem zraku, lep, jak i vrlo vjerojatno dobro platjen.
Kad ces upisavati fax dobro razmisli. generalno gledano faxsovi koji su "IN" su smetje, jer dolazi do hiperprodukcije pojedinih diploma i trziste rada se zasiti. Obicno takvi fakulteti te ne nauce nista i zavrsi ih svaki gnom. Pogledaj ekonomiju naprimjer. To ce isto kolko znam se dogoditi i sa FERom. Nazalost. Nadji fax koj ces moc prodat. Koji je zvucan ili sa druge strane nesto sto znas da ce uvjek trebati i drzava ce morati uloziti u taj sektor. Tu ti nemogu dati neki pametan savjet, jer to moras sam skuziti i znati. Evo cak sam i ja profuckao 2 godine na faxu koji je dobar i da se prodat (deficit diploma) , ali sam skuzio da to nije za mene, pa upisao nesto drugo.
Razne vise skole tipa TVZ, FOI i slicno su u biti ono nastavak srednje, da dobijes neku diplomu za objesiti u kjubiklu i CVu. To se mozda sada trazi (drzava), ali u stranim firmama koje se bave ITom i slicnim djelatnostima vec olalala godina ne. Bio sam svjedok kad je jedna velka firma na natjecaju izabrala covjeka sa osnovnom skolom i ogromnim poznavanjem jednog it podrucja ispred covjeka sa zavrsenim FERom i jos jednom privatnom biznis skolom. Pa ti vidi. Korporacija je bila naravno, strana.
Mislim sad je pred tobom tezak korak, koji smo svi prosli. neki su malo ujebali, neki nisu, dobro razmisli sto ces napraviti sada, da ti bude lakse kasnije. Gimnaziju osobno nebi nikad upisao, jer te tamo mogu samo nauciti strebati napamet i nedaju ti nikakvo konkretno zanimanje, a to je najgore ako se odlucis ne ici na fax iz nekog razloga....
mojih 5 lipa.