View Single Post
Staro 06.08.2009., 13:05   #867
Campeonato
Premuim

Campeonato's Avatar

Datum registracije: Feb 2008
Iso miki, pa sta bi vi? da na grafi od 400 kn mozete sve na maximumu? ma da... cist realno... Cod4 je stara igrica(skoro 2 god), i kad je izasla bila je super optimizirana... Single core 3000+ i neka 128bit grafa sa ddr3 i pici... isto tako cod2, dx7 i eto 250 lock na skoro svakoj grafi, i vi sad ocekujete da ce u novim igricama moci sve letjeti na max rezi idetaljima na staroj mid grafi (8800Gt je izasla prije 2 god i onda je bila mid range grafa)...
Sad sam mal gledao nesto, da se slozit komp za 700-tinjak kn i igrat sve igrice stare oko 2 god bez problema... Sad si takav komp slazem za bracu i sestru... A i ja cu se igrat na njemu...
Cemu onda sluze graficke ok 2k kn ako ne za natjerivanje detalja i svrsavanje na iste... Prije 2-3 god dok sam jos bio na P3 igrao sam 640*480 rezi i meni to bilo ok, a sad...
jeste li mozda pomislili cemu sluze skupe grafe?
prije par god na konfi od 3-4k kn nisi mogao ni misliti na igranje kao danas na konfi od 2k kn...
I da, zasto proizvodjaci grafa i procesora idu sve dalje i dalje sa tehnologijama i bla, bla... Pa da bi mogli igrati igre koje su izasle kad i te grafe na odgovarajucim postavkama u odnosu na to koliko si platio grafu...
Evo moj komp iz siga je bio u trendu prije 2-3 god i eto jos i danas igram sve, ali bas sve sa njim... i jos cu neko vrijeme..
neznam ni sam sta sav sve napisao, ali valjda je netko skuzio sto mislim...
idem sad spavat.. LP

Edit: i da, zasto se igraju novi naslovi? da vi svrsavate na grafiku i eye candy... igr su za zabavu, gameplay je vazan, gta i kriza su u tome bili ok naslovi... a grafika je samo usput, da e malo bolje uzivimo u taj svjet igra, nista vise... ako vi igrate igrice da bi malo vidjeli kak priroda(kriza) i malo gradova(gta) izgledaju uzivo, izadjite van i pogledajte okolo, nalijepsa moguca grafika i sugorno cete uzivati u pogledu... i necete se zivcirati da li vam u RL steka ili vam neizgleda lijepo...

| Intel Core 2 Quad Q9650 @3,00 GHz, c.w. Noctua NH-L9x65 |
| Zotac 9300-ITX-WiFi | Mushkin 8GB DDR2 @800 MHz |
| Sapphire Pulse Radeon RX 570 4G, 4096 MB GDDR5 |
| Samsung 860 Evo 500GB SSD | Windows 10 Pro x64 |
| Seasonic Prime Fanless PX-450 | Phanteks Enthoo Evolv ITX TG |
| Dell UltraSharp U2419H @1080p | Dell KB216 | Roccat Kone Pure SE | Roccat Taito | Creative Pebble |
Campeonato je offline   Reply With Quote