View Single Post
Staro 04.08.2009., 18:55   #1
derbigpr50
Registered User
Moj komp

Datum registracije: Nov 2007
Čudan problem na potpuno novom PC-u

Pozdrav ljudi, unaprijed se ispricavam na dugackom postu, ili ako sam fulao kategoriju, ali stvarno trebam pomoć.

Ovako, prije nekoliko dana kupio sam nove komponente za pc i sve skupa sastavio. Radi se o sljedecoj konfi:
CPU Amd Phenom II x4 945
MBO Gigabyte MA790FXT-UD5P
6 GB Corsair 1333mhz DDR3
ATI XFX HD4890 1GB DD5
WD Caviar Black 500GB, 32mb, 7200, SATA
i napajanje Corsair TX750W.
Prvo da napomenem da nista nisam overclockirao, sve postavke u biosu su na defaultu (osim first /second boot device).

Problem je sljedeci. Ne rade igre, niti 3d aplikacije, odnosno, rade, ali UZASNO sporo, sve osim Tom Clancy's HAWX koji sam dobio s grafom. Ta igra radi savrseno, cak i u DX10 modu sa svim postavkama na max. Ne trza ni malo. Sve ostale igre rade sporo. Recimo, Live for Speed ili Counter strike koji bi se trebali vrtiti na 200+ fps-a rade na 8-10 fps. Instalirao sam sve drivere koje sam dobio sa maticnom i grafickom.
Dok sam u windowsima, sve radi savrseno, sistem je potpuno stabilan, ali cim udem u neku 3d aplikaciju, komp se totalno uspori. Prvo sam mislio da je u pitanju OS, pa sam obrisao Vistu x64 Ultimate sa Sp2 i instalirao XP x64 pro sa Sp2. Ali nista se nije promijenilo. Probao sam i obrisati sve drivere, i ponovno instalirati nekoliko puta, nekoliko puta sam snimao windowse na razlicite particije, formatirao disk bezbroj puta, ali jos uvijek isti problemi.

Mjenjao sam i graficku, obrisao ati drivere, stavio sam u PC staru 8800gts, stavio nvidia drivere, ali ista stvar, sve steka, samo ga Hawx dere na 70+ fps-a na full postavkama. Mjenjao sam i SATA kabele, probao ustekati u druge utore na maticnoj , al isti k****.

Imate kakvu ideju sto da napravim ili sto bi bilo neispravno?

Ja nekako sumnjam na disk, posto instalacije traju "malo" duze nego na starom kompu koji je bio nekoliko puta slabiji.

Da resetiram CMOS?
Ima li kakva postavka u BIOS na koju posebno trebam obratit paznju?
Da flasham BIOS?
Mislim da nisam instalirao nikakve posebne drivere za SATA disk ili procesor, jer ih ne mogu naci na stranicama proizvodaca. Jel mozda u tome fora, ako da, gdje da nadem te drivere?

Unaprijed se zahvaljujem na odgovorima
derbigpr50 je offline   Reply With Quote