Pozdrav,
Ovak ide stvar. Radim ja danas, fino pišem diplomski i odem na ručak pa ugasim komp. Vratim se za 15 minuta, palim a kad ono freeze od nekih pola minute na detecting IDE drives gdje izbaci none, none, cd-rom, none.
Rekoh

sad, koja mu je pm, fino u bios rekoh budem naforco detect ali štanga. Probam drugi kabel..ništa, probam drugi SATA port...ništa, probam reset CMOS..ništa, probam brljat po BIOS-u (ono IDE, AHCI itd)..ništa. Probam stavit jumper sa restrikcijom na 1,5GBps (utopljenik se i za slamku hvata)..ništa. Imam neki stari hard s XP-om gore kad ono radi. Probam oba zajedno..ne radi.
Vidio sam i čuo kvarove ali da bas ne vidi bios hard to jos ne vidjeh. Kad se stavi SATA as IDE mora ga vidit da bas neznam sta. Znao sam da nisam trebo uzet Seagate smeće.
Nego jel ima netko jos koju pametnu strucnu ideju? Nije meni do harda, ima garanciju, nego je meni do mog skoro završenog diplomskog šta je na njemu a zadnji backup mi je od prije 2 tjedna. Koje su cifre za recovery? Ak je vise od 200kn pisem ga ponovno ak treba.
EDIT:
Inače to je Seagate 500GB a MB je Gigabyte EP35-DS4
Edit2:
Niš od toga, probao ga kod frenda, rekoh dignut cemo s njegovim sistem pa cu iskopirat... Ali ništa, ne vidi ga ni on u biosu i booto mu se kom 5 puta duže nego inače, brutalno ga usporilo...