View Single Post
Staro 02.08.2009., 04:07   #530
micek_kc
fanATIčni AMDovac
Moj komp

micek_kc's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Sad još jedno i pol pitanje

Dakle, ako itemu piše pod postage ovo:

Dali je to točna poštarina (10 funti) ili "otprilike", pa može i skuplje ili jeftinije ispasti ta poštarina?

Nadalje, ako item zaglavi na carini, i nakon toga se riješi, tko dostavlja paket do mene?
Dakle, ako seller pošalje nekom službom paket, zaglavi na carini, riješi se i paket treba nastaviti dalje do buyera, tko preuzima taj paket da ga dostavi buyeru?

BTW, jel ovo mene oči varaju ili ja vidim da je funta oko ~9 kn (pa i ispod)? (nisam pratio tečaj funte godinama).
Da ti odgovorim na pitanje...Kad sam prosle godine kupovao receiver iz siga(također je bilo u UK),procedura je bila takva da je prodavač provjerio za najjeftiniji nacin pošte a da ima tracking(da možeš preko weba ili telefona kod kurirske kuće provjeriti gdje ti je paket).
Izbor je pao na DHL Road Truck delivery(15-20 dana doslo je za 14 )
Mene je koštalo 50funti dostava dok su ostale kurirske kuće imale otprilike 2x vecu cijenu a recimo 2 dana brza dostava sto bar meni ne igra nikakvu ulogu...

Da odgovorim na pitanje carine.Kada je paket stigao kod nas(znaci stigao je u DHL-ovu poslovnicu) i oni nakon toga nose na carinu.E sad,oni tebe zovu i pitaju te da li bi ti htio da oni posreduju pri carinjenju paketa ili ces ti sam to rjesavati.Ja sam pristao i poslali su mi papir koji potpises i vratis preko faksa/ili scan+mail kombinacije...nakon sto je carina završena oni ti javljaju iznos(meni je carinjeno isti dan uplate iznosa carine u roku od 3h)te nakon toga oni ti to dostavljaju na kucnu adresu.S time da ja imam veliku pohvalu za DHL jer su me nazvali dan prije dostave da provjere da li ce biti nekoga doma a posto nikog nije bilo kod kuce ja sam dogovorio s dostavljacem da paket ostavi kod stare na poslu(makar je to ~6km od moje kuce) i jos je stara potpisala umjesto mene i rijeseno.

2 primjer je bilo narucivanje futrola za mobitele od brusene koze,stiglo u malo vecoj omotnici bez ikakve carine i to za rekordnih 7dana(s obzirom da dostavljač ima free shipping cudi me kako je iz Hong Konga stiglo tako brzo )
Nadam se da necete umrijeti citajuci ovaj post i nadam se da sam pomogao...

AMD Phenom 9850be 2,5ghz@2,9ghz@OCZ Vendetta 2 700rpm
DFI Lan Party JR 790GX-M2RS
OCZ Blade 2x2Gb ddrII@1066mhz@1.8v
Gigabyte HD4850 1GB Multi Core @passive
Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
2xWestern Digital 6400aaks@RAID 1 + Seagate S-ATA 160gb@XXX
Tagan 480W Supersilent
Thermaltake V1000+ black with side window
Logitech MX500
DELL 2007FP

AMD Athlon 3000+(venice e3) stock
Abit AV8
Kingmax Superram 2x256ddr433 FHAS stock
Gainward 7600GT GS 256mb
Seagate Barracuda 80gb P-ata

Auzentech Meridian@Opamp LM4562NA
Denon AVR-3805 black finish @DIY 3.5mm > 2RCA(Neutrik RCA plugs)
Focal Jmlab Chorus S 726s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S CC700s classic finish@VDH CS-122 HB
Focal Jmlab Chorus S SW700 classic finish@Bandridge Profigold Subwoofer Cable
Review Chorus S serije
Review Denon AVR-3805
micek_kc je offline   Reply With Quote