Citiraj:
Autor mymoon
da li u manualu piše da se ne smije čistiti alkoholom "in such high %"?
|
Ne ali piše da se ne čisti "agresivnim" sredstvima.
Citiraj:
Autor TomRi
pa ne mora uvijek biti kemijska reakcija, što si toliko zapeo za to?
ima i fizikalnih promjena koje nemaju veze sa kemijom.
u ovom slučaju jednostavno bubrenje tih komadića gume u plexiu(ali samo njih, ne i PMMA).
komadići su tu zbog elastičnosti, da se smanji pucanje. no ako nabubre, dobiješ ovo što si i ti dobio.
a u tvojoj formuli iz posta 18 je samo polymethyl methacrylate (PMMA) i normalno da ne možeš iz toga izvlačiti neke zaključke.
no ne kužim što ti želiš sada dokazati? da reakcije nema, a imaš uništeni rezervoar?
po meni je to itekakva reakcija 
|
Heh kolega.
Svi forumaši vide nešto napisano što nije niti mišljeno, izvlače iz konteksta.
Kao što možeš vidjeti, ne krivim nikog drugog doli samog sebe, ali samo iz razloga što sam vjerovao da je samo pmma u igri, jer je nazivno to ipak plexiglass. Nigdje ne piše u uputstvima da je mješavina pmma i gume.
Reakcije sa ČISTIM pmma nema, to je prilično jednostavna kemija, no isto tako je i prilično jednostavna kemija da se vrlo malim promjenama sastava može promijeniti i svojstva materijala, što je u ovom mojem slučaju i bilo.
Nisam ni približno "expert" proizvodnje plexija kao ti pa da sam mogao pretpostaviti te neke gumene čestice unutar strukture plexija...
Kako mi se čini da aludiraš na to da želim reći nešto u stilu da Edvard nije dobar, pošten i častan čovjek, varaš se. Ni u jednom trenutku nisam zbog svoje pogreške zamjerio čovjeku ili na bilo koji način asocirao da želim novi rez jer ovaj nije bio "ispravan". Dapače, sa Edvardom se da jednostavno komunicirat preko e-maila, kojim ga već zadnjih tjedan dana mučim konstantno.