View Single Post
Staro 08.09.2004., 07:21   #29
Visage
8-bit Gen.
Moj komp

Visage's Avatar

Datum registracije: May 2004
Citiraj:
Originally posted by Sky
Provjerio sam u Autronicu na servisu. Niti jedan 7K250 dosad nije završio kod njih. Nisu promjenili ime u Hitachi da bi se izvukli iz govana, nego su jednostavno prodali Hitachiju svoje pogone (što se dogodilo sa ovim u Mađarskoj, ne znam,
Djeco al ste se raspištoljili o tom IBM-u

IBM je u relativnom kratkom roku pripitomio nekoliko
dobrih rjesenja u svojim HD-ima, brzina je bila jedna od
glavnih polazista za njegovu strategiju razvoja.

Ista je nazalost i dovela do laganog srozavanja u pro segmentu. (SCSI i serveri)

Od mnogih SCSI-a ni jedan mi nije riknuo ali svi su bili jako blizu !!! Pojedini SCSI modeli od 10.000rpm-a kao da mole zagrijavanjem da se pokvare

To je neshvatljivo kako se moje 18-ice griju !

Najgora kritika iz poslovnih statistika i korisnika je bila ocajna mreza podrske za HD-e, uzasna logistika razbacana ali ne efektivna. Uzasno puno je u zadnjim serijama (SCSI i IDE) pred kraj bilo kvarova i gresaka (to govorim kao fakte) neki dileri su ih poceli i izjegavati da ne gube lovu i zivce.

Zadnje dvije godine je Storage sektor IBM-a poceo poslovati u minusu i doslo je do odluke ili napraviti restrukturiranje ili nekome prodati tehnologiju (akvizicija glavnih ideja)

Paralelno je Hitachi poceo suradjivati oko minijaturizacije
malih HD-a za tek (tada) novi segment Digitalnih foto aparata koji se danas zovu Microdrive.

Na prvim modelima Microdrive-a u koje je ogromnu lovu ulozio , IBM se posebno obrukao i podbacio.

Prvi Microdrive se uzasno kvario, bio je pre osjetljiv na tresnju i opcenito vrckav i kvarljiv. Mnogi foto ducani i dileri i danas ne vole drzati previse Microdrive modela na lageru bas zbog ružnih,jako ružnih uspomena.

I tako kako je Hitachi vec bio djelomicno uhodan kao partner oducio je preuzeti tehnologiju.

Najveci problem kojeg jos izbjegava je uspostaviti staru mrežu IBM-a po EU za reparaciju i servisne centre.

Ako danas trebate vratiti HD na zamjenu Segate-u, nema problema, odete na stranicu, nadjete serijski, zatražite autorizacijski broj za slanje i gotovo.
Hrvatska se nalazi na listi destinacija na koje se HD moze vratiti.

Kod Hitachi-a, nema sanse

Namjerno je izbacio pola East EU-a i naravno nas u kompletu. Ja sam (u ovom >Mediji< topicu) nedavno bas pitao tko je kod nas glavni za IBM/Hitachi = nema ga.

Morao sam preko DE poslati dopis i telefonom dati zahtjev da šaljem SCSI IBM-a na zamjenu, te moliti autorizacijsku dozvolu za slanje jer HR ne priznaju kao destinaciju u koju se moze vratiti novi HD !!

Sve je to sad sanirano, ali vecina ljudi sa garancijom ce popušiti HD jer nece znati sto napraviti. Ima gomila zadnje SCSI serije Ultrastar (DDYS) po firmama i korisnika sa istima a mnogima kao i meni garancija traje do 2006.

Sto se tice kvalitete novih Hitachi-a (SCSI su IBM, bez ijedne promjene) odlicni su i brzi.

U Madjarskoj je bila glavna tvornica (treca po velicini iza UK-a) u kojoj su se slagali najvise IDE modeli.

Hitachi takodjer ih koristi ali u nesto smanjenom obimu trenutno.

>>>> PCE kante 2012 <<

>>>>>>>>> PCE & ostalo <<<<<

>>>>>>> Što sam Slušao? <<<<<<

>>>>> Gimnastika za Okulare & LCD Addendum<<<<

>>>>> P o s t ... M j e s e c a <<<<

Zadnje izmijenjeno od: Visage. 14.09.2004. u 03:02.
Visage je offline   Reply With Quote