Citiraj:
Autor hitsugaya10
Pozdrav.
Imam jedno pitanje u vezi svega ovoga, novi sam i na forumu i na eBay-u.
Naime, kupio bih si Nokiu N97, a vidim da su cijene od 550-700$. Kad se preracuna, skoro pa upola cijene nego kod nas (VIPnet i Mobis 5999 kn, gledao prekjucer..)
Sad, da mi uracunaju neki PDV i carine, kontam da ce me i dalje izaci jeftinije nego kod nas... E sad, posto je to dost novi telefon, a ima ih hrpetina na prodaji na eBay-u, jel moguce da su to neke prevare, scamovi?
Da zelim kupiti, recimo cijena 600$, od osobe sa odlicnim feedbackom itd.itd...sto mogu ocekivati sve? ....tu mislim na one fore s dogovorima s prodavacem da mi salje kao poklon, itd... to nije velika kutija, ali dosta para (za mene) je u igri...
Jos jedno pitanje: na vecini mobitela u info pise "U.S. version", da li ce to raditi i kod nas ako je otkljucan, posto je quad band telefon?
Eto, hvala na info
|
Preko Ebay-a ti je najgora opcija kupovati mobitele. Sad cu ti reci zasto:
Kupujem preko ebay-a vec relativno dugo, i skoro svaki paket je bio otvaran (cak su i flash memoriju za rutere mi raspakirali). Na takve sitne stvari nisam nikad placao carinu (do 300kn vrijednosti se ne placa carina).
Ukoliko si jos iz Zagreba, u carinarnici Zagreb u branimirovoj, postoji jedna bakica isfrustrirana svojim zivotom pod nazivom: Jadranka Posavec! (googleaj malo o njoj - cak postoji i filter za nju!). Ako ti dodje paket kod nje u ruke, moli boga da ti ga posalje na tvoju adresu bez prethodnog natezanja!
Druga stvar, ako ti na carini ulove mobitel u paketu (desilo se mojim kolegama), a pogotovo ako ti ga navedena osoba otvori, osim racuna trazit ce te i dopustenje neke (sad pucam napamet nisam siguran kako pise) "telekomunikacijskog operatera" DOZVOLU za uvoz mobitela. To naravno ne mozes dobiti NIKAKO - mobitel ti se vraca prodavacu. Desilo se to u jednom slucaju za iPhone, a drugi ne mogu se sjetit koji je (neki Samsung).
Tako da se i ti i drugi pazite ovakvih stvari. Ako vas sta drugo zanima, slobodno pitajte tu, budem odgovorio ako znam.
Pozdrav!