27.07.2009., 14:52
|
|
|
Premium
Datum registracije: Aug 2008
|
Citiraj:
Autor Gradjanin
nisi u pravu. trgovac lijepo kaze, cijena je ovo, ovo je s popustom, no ako placas karticom onda placas par % na osnovnu cijenu. isto tako, ne naplati ti trgovac popust ili nekaj takvoga, vec ti naplati koristenje pos aparata. tj, iznajmi ga u tom trenu tebi u svoje ime. znaci, vara i krade. i to s dopustenjem drzave koja na to ne reagira.
|
 ne iznajmljuje se pos aparat već se ne daje popust za gotovinu 
svaki dućan ima istaknutu cijenu za kartice i za kešovinu...ukoliko neki trgovac prodaje po cijeni koja nije istaknuta nigdje nego ti ju sam baci tamo na licu mijesta i još ktome viša nego najviša istaknuta moš ga prijaviti...ali sumnjam da to itko radi kod nas...
Citiraj:
Autor Gradjanin
i jos lijepo to rijecima potkrijepi: meni jbga banka naplacuje najam pos uredaja, pa eto, nazalost, ja to naplacujem vama kupcima.a koga to briga? kog briga kaj njemu nekaj neko naplacuje. svi trgovcevi troskovi bi kod svakog imalo sposobnog trgovca trebali biti uracunati u cijenu, zar ne? a ne da na gotovu cijenu on posebno naplati i koristenje pos uredaja. mislim...
|
banka ne naplačuje najam pos aparata on je besplatno ustupljen ali zato uzima proviziju od xx% na svaku transakciju napravljenu na njemu...a kao što sam već i rekao nadam se da će ti se uskoro ostvariti želja pa će svi imati samo jednu cijenu(bez popusta za keš)
Citiraj:
Autor Gradjanin
isto tako, na svim vratima stoji naljepnica da ducan prima kartice. NO NIGDJE NE STOJI NATPIS I UPOZORENJE DA SE UPOTREBA ISTOG NAPLAĆUJE!!!!o tome ja pricam.
|
Ne naplačuje se...
Citiraj:
Autor Gradjanin
|
Ovo se jedino slažem...čitaj dolje...
Citiraj:
Autor Gradjanin
a i da dodam nekaj o nesposobnosti te neukosti samih prodavaca ili njihove udruge. pa zakaj ne pritisnete banke da vas ne lihvare? ja osobno nikada u pol svijeta nisam dozivio da na snizenjima, ili bilo kakvim kupovinama van nase banana drzave kada sam placao karticom, cujem od trgovca da mi je zaracunao ili promijenio cijenu jer placam karticom. stoga, dajte trgovci, ne serite. uz prevelike marze, robu ŽNJ kvalitete te jos milion raznih stvari koje radite kako bi ogulili svoje kupce, jos nam prodajete te bajke oko pos uredaja. fakat dosta...
|
Da pritisnu banke...  pa kaj ti misliš ko to može...pa banka od kamata živi šta bi oni tebi dali džabe...to moraju kupci pritisnuti banke i ne koristiti kartice pod tim uvijetima(provizije) pa će promijeniti politiku, ovako njih baš briga za trgovce koji su uvijek krivi...pošto si u temi o jednom web shopu onda ti ni daljnja konstatacija nevalja jer te tu nitko ne dere s maržama...rade svi s 4-5 % zarade i zato je svaka cijena za kartice istaknuta u prosijeku 5-10 % više cijene...
|
|
|