View Single Post
Staro 26.07.2009., 23:46   #619
antrax
Premium
Moj komp

antrax's Avatar

Datum registracije: Dec 2006
@zvonac... onaj ST je isti disk kao i ocz vertex, po pisanju je brzi od intela, po citanju sporiji. Random brdo sitnih stvari je dosta sporiji, ali to su svi, intel je daleko daleko ispred ostatka ekipe. No u svakom slucaju, vertex/falcon/ME i kompanija na indilix kontorleru te samsungovi novi mlc/summit/ST SX serija su odlican izbor za "po doma", za razliku od jmicron based uredaja. Zasto jmicron toliko kasni s rnd-em, to mi zbilja nije jasno.

E sad, indilix samsung borba, to je prava konkurencija i osobni izbor zapravo

@darq.. to sto je to slc ne znaci nista, to sto ce izdrzat 100godina, koga briga, za 5 godina (sto ce btw izdrzat bilo koji trenutni ssd bez pol muke) ce cijene i tehnologija biti toliko napredniji da to sto u ladici imas neki slc disk ti ne znaci nist jer je postao turbo spor. Stvarni rad diska tvoj slc nije NISTA bolji od danasnjih solidnih mlc diskova tipa vertex/summit kompanije, dapace osjetno je sporiji.
to sto se ti palis na slc je tvoj problem, na zalost zeznio si stvar kod kupovine jer kontroler nije mogao izdrzat mogucnosti samih chipova, ali ti ne daje za pravo da ga reklamiras kao nesto turbo mega super duper kada to nije. Disk je ok, bez daljnjega, ali nazalost old school pa ga je vrijeme pregazilo.

Msi x79a GD65
Intel i7 3930k @ 4.7 1.4V
4x 4GB Kingston 1866 9-11-9
Gigabyte gtx 460 1gb
Samsung 830 128GB
640GB WD AAKS
WD green 1.5TB
LG drzac za kavu
Seasonic S12 500W
Coolermaster Stacker 831
HP LP2065 / LG IPS231P
Logitech UltraX Media + Razer DeathAdder