View Single Post
Staro 26.07.2009., 22:46   #1
B-Link
Premium
Moj komp

B-Link's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
Koji program...?

Pozdrav! Da li mi možete preporučiti neki program koji bi se koristio za izradu carinskih specifikacija za određenu vrstu roba, konkretno za tekstilnu industriju, gdje se radi o specificiranju tkanine i pribora. Znači prilikom uvoza treba se napraviti carinska specifikacija koja sadrži svu tkaninu i pribor potrebnu za određeni proizvod koji se vodi po posebnom nalogu; za svaki nalog postoje proforma fakture na kojima se nalaze svi proizvodi koji se uvoze.
Problem je što se za svaki nalog nalazi proforma na 5-10 stranica a pribor je razvrstan u različite dijelove, tako imamo konca iz Indije, Kine, Eu... koji mora biti zbrojen, a ako se to zbraja ručno dolazi do mogućnosti pogreške.
Do sada sam radio u excelu, ali u njemu nemogu unositi podatak po podatak gdje bi se onda posebno sortiralo i zbrajalo.
Da li se može nekako s Office paketom raditi recimo u Excelu, a da se automatski neke stvari popunjavaju u Wordu (Izrada dispozicije), te kod izvoza proizvoda da se automatski izradi faktura? I da li se može nekako automatizirati Excel ili da se koristi Access za unašanje podataka o uvozu? Ili bi se trebalo kombinirati sva tri programa iz Office paketa? Molim pomoč, jer ovakvo ručno zbrajanje artikala po svakoj proformi oduzima mi u prosjeku 4 sata na dan, a nemam baš puno lufta za takve "gluposti".

Evo primjer kako izgleda postojeća specifikacija:

B-Link je offline   Reply With Quote