View Single Post
Staro 26.07.2009., 19:04   #30
McG
-------

Datum registracije: Aug 2005
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Ali ODBIJAM ikada ikome reci kako su ti servisi smece, jer vjerujem u njihovu korisnost (naravno, ne svih, rijetki su oni zbilja korisni).
Kak sam i rekel, započeli su kao odlična ideja i da ima više ljudi poput tebe, ko zna možda bi i ja imal profil na Facebooku.
Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
Rekao sm trend pljuvanja jer na masi hrvatskih foruma to vidim. Uvijek ima neš što se nađe popularno među masom, te se uvijek tu nađu pojedinci koji će to fino popljuvat, jer oni se kakti, ne slažu sa masom, oni su kul i izvat toka. To je već preraslo u sociološki fenomen.
Čisto da ne bi bilo zabune, ja nisam nikakav alternativac ili kvazi-kontraš koji uvijek radi i priča sve suprotno od drugih. Ovo je prvi i posljednji (jer kak to obično i ide, pitanje je vremena kad bude izbila svađa izazvana od strane nadobudnih bisera koji su se našli prozvani u nekom dijelu ove teme) put da je iznosim svoje mišljenje o danas popularnim društvenim mrežama. Daleko od toga da sam jedan od onih koji samo čekaju da ih se pita nekaj na tu temu, pa da mogu imati izljeve pameti i intelektualnog preseravanja.

Na pitanje "imaš Fejs" ili slično, velim nemam i to je to. Ispadnem čudak, ali ko da mi to igra neku ulogu u životu. Istu stvar radim kad se na neku foru u razgovoru dođe do muzike, filmova ili bilo čega sličnog di se na svjetlo iznose vlastiti afiniteti i ukus. Nažalost i iz toga nerijetko ispadnu svađe i bezvezna prepiranja, pa rađe velim da slušam/gledam neku glupost od žanra, nego da velim istinu i da onda ulazim u rasprave oko toga dal to kaj je meni dobro valja ili ne, dal to odobrava okolina i tak dalje i tak bliže.
Citiraj:
Autor Shadowww Pregled postova
Facebook nije hrpa balvih teenagera, niti hrpa seksualnih manijaka, niti nezam što već. Tako ga se najčešće prikazuje, no to je samo djelić (doduše očito svima najzanimljiviji) njegove realnosti.
Naravno da nije, ali (opet) nažalost takvi su ga najviše prigrlili i takvoj populaciji je najzanimljiviji, a to bome znaju i oni koji su ga plasirali u svijet. Šteta da nema više ljudi poput Botlorna, jer bi onda svaka društvena mreža bila milina i pol. Ovak priznali to ili ne, ostaje činjenica da se iz dana u dan sve više ljudi "priključuje" na društvene mreže čisto reda-radi ili radi toga jer im to nameće (direktno ili indirektno) društvo u kojem se kreću, tj. žive.
Citiraj:
Autor Botlorn Pregled postova
Srećom da mi nitko ne napada IRC, no razlog tomu je vjerojatno zato što je taj servis (koji je btw. stariji od svih skupa ovih prethodno u threadu nabrojenih) debelo ispod radara svim attention whore / hoću internet generaciji pojedinaca.
Pa niko ne napada ni jednu društvenu mrežu, servis ili bilo koji drugi način današnje moderne komunikacije. Daleko od toga da se napada, ja (a valjda i ostali) samo velim kolko su sve te mreže ispopularizirane od strane onih koji najmanje imaju pojma o stvarnoj koristi i namjeni toga kaj zdušno brane ili preporučuju onima koji se još nisu počeli koristiti s tim.

Kaj se tiče IRC-a, ako se na varam i taj servis se (pogotovo kod danas megapopularnih privatnih torrenta) zna itekak zloupotrijebiti za razno-razne svađe, prepirke, podmetanja i ko zna kaj sve. Istinabog sve se to sankcionira, ali kak god da bilo uvijek se nađe budale koji syebu (ili bar probaju, jer nemaju pametnijeg posla) ovaj ili onaj servis. Sve u svemu, kolko god sve današnje društvene mreže i sevisi bili kaj odlične ideje, kaj korisni za one koji se znaju služiti njima, oni koji ih upotrebljavaju za sasvim bleasve i glupe namjene im IMHO daju nagativan predznak.

Zadnje izmijenjeno od: McG. 26.07.2009. u 19:18.
McG je offline