23.07.2009., 21:45
|
|
NITKOV
Datum registracije: Oct 2004
|
Citiraj:
Autor khm
Gle, nije samo u pitanju vrijeme, nego i nacin izlaženja stranica iz samog printera i buka pri tome...
Na laseru papir izlazi u komadu, i to samo uz lagano zujanje printera, nije kao na inkjetu po par cenata da ga printa uz mnogo vecu buku.
To su mozda neke sitnice ali ne da se opisat koliko je ugodnije bilo sto printat na laseru nego na inku.
Ako cemo malo karikirat, inkjet je modemski internet, laserski je adsl, kad jednom prijedjes na njega ne vracas se na stari.
Cuj, kome treba printer za ispis fotografija sigurno nece kupovat laserski, on je u textu najjaci i ne moze ni jedan inkjet isprintati ni 70% kvalitetno text ko najjeftiniji laser, a to ces skuziti tek kad stavis jedan papir pored drugog.
|
Što se tišine tiče, laser je tiši definitivno. Al s druge strane, ne možemo ni na mom canonu govorit baš o "buci". Usporedba modema i adsl-a, IMO, uopće ne stoji. Po meni bi bolje bilo reć adsl 4 i 8 mbita. I jedan i drugi su dovoljni za ugodno surfanje, al ovaj brži je bolji za download.
Al ti si u svemu tome zaboravio srž ovog topica:
Citiraj:
Autor Bilobrkster
U iduće vrijeme će mi trebat stotine, da ne kažem tisuće stranica isprintat crno/bijelom tehnikom.
recite mi što mi se najviše isplati, laser ili inkjet? dakako uzmite u obzir i cijene tonera ili cartridgea.
naravno da ne očekujem kvalitetu inkjeta da parira onoj lasera ali da mogu ugodno čitat i bez srama nekome predat u vidu nekakvog seminara ili slično. također, većinu stranica ću podcrtavat markerima u boji, i nebi volija da mi se taj isprintani tekst razmaže kad prođem markerom.
koliko krznenih životinjica iz roda zvijeri? što manje to bolje. recesija je 
|
Kad sve to zbrojiš, teško da je laser ono što mu treba.
|
|
|