Citiraj:
Autor naram-sin
Cisto da nesto kazem... imam vec 22 mj. Philipsa 6002 (nakon Pioneera, Samsunga, Lite Ona, Toshiba, LGa i mozda jos pokojeg brenda). Nije neka zvijer, ali s obzirom da radi u nezahvalnim uvjetima prostora (citaj: vlaga) i da niti jednom nije stucnuo i da niti jednom nije odbio citati/snimati bilo sto, moja je bezrezervna preporuka.
Sumnjam da je ispod Philipsovog nakovnja, ali tko god im je radio ovaj komad HWa, odradio ga je majstorski. Mislim da cu i sa slijedecim probati kod Philipsa (kuca o' drvo).
Jedino kaj je ovaj PATA.... eto...
|
Taj "Philips" ti je zapravo TSST (Toshiba-Samsung), ali nisu svi "Philips" snimači TSST, uglavnom su LiteOn (ranije su bili BenQ).
A ovo možemo do prekosutra nabrajati tko što ima i koliko im radi... Od DVD snimača imao Toshibu (8x) koja dan danas radi bez problema kod jednog poznanika (stara jedno 5-6 godina), LG 4163B koji i dan danas veselo prži i čita kod šogora (stara jedno 4 godine, otključan riplock, max brzine), BenQ 1640 koji veselo zuji kod mene u kompu (mislim da ima jedno 4 godine) plus još jedna 2-3 mjeseca starija koja više nije kod mene ali uredno radi, LG H10N koji prži kod brata (starost jedno 3 godine, isto otključane brzine i maknut riplock), LG H42N star oko 2 godine, možda malo više, kod mene u kompu (isto otključane brzine i maknut riplock). Dakle, kod mene sve starudija, ništa manje od 2,5 godine, a sve radi. I svaka je imala posla s minimalno nekoliko stotina prženja i tko zna koliko čitanja. Ovo je samo ono što sam osobno posjedovao (i samo DVDRW), ne računam što sam isprobavao, koristio par dana i slično. Ali, mislim da se ne može na ovaj način gledati, to je premali broj uređaja da bi se izvukao neki pametan zaključak. Mislim da nema lošeg branda (dobro, možda svojevremeno BTC), već boljih i lošijih modela (pa i boljih i lošijih serija unutar tih modela).
NEC (i Pioneer) su najbolji izbor za one koji se kunu u Traxdatu i ostale Ritek medije. Oni koji preferiraju bolje medije (što se kod nas uglavnom svodi na Verbatim), neće pogriješiti gotovo ni s jednom pržom, treba gledati karakteristike koje su pojednicu bitne (brzina pisanja/čitanja, buka...) i duljinu garancije.