View Single Post
Staro 22.07.2009., 02:44   #23
Sn4k3
Premium
Moj komp

Sn4k3's Avatar

Datum registracije: Jan 2008
Citiraj:
Autor mislav_os Pregled postova

@refugee
I ja mislim da maticna polako odlazi,jer ne bi se smjelo to dogadjati tih prvih pol sata,a ne moze biti do nekog softwarea,kada nakon tih pola sata radi super...Probaj ako ti nije problem uzet od nekog drugog s775 maticnu,pa vidjet...a ako ne mozes,salji je na reklamaciju
Misljenja sam da maticna pa tako i vecina slicnih komponenti ne moze "polako otici"... Jednostavno, ili rade ili ne... Postoje neki uvjeti kad se moze primjetiti "otklon" u radu ali to je vec povezano s necim drugim (tipa hladjenjem, naponom, uvjetima rada itd..)

Citiraj:
Autor ThePunisher Pregled postova
meni se to isto dogadjalo....stavi jos jednu GB RAM-a....meni se isto smrzavao i sad je prestalo....jer sam kupio jos jednu gigu RAM-a....probaj
4 gige su mu kao malo?
IMHO Ne virujem da to ima veze sa spomenutim problemom...

Citiraj:
Autor refugee Pregled postova
Jesam, izvrtio sam memtest, sve je ok.
Otvorio komp, pocistio jos jednom, provjerio sve kablove, premjestio memoriju iz 1. i 3. slota u 2. i 4.
Bios je skoro najnoviji, F8 umjesto F9, ali taj zadnji nije donio nis novo.

Najcudnije mi je kaj je 12V napon konstantno oko 12.7. I u biosu, i u gigabyte control panelu.
Mom frendu se dogadjala skoro pa identicna stvar s kompom... Kupia novog, sve radilo super prvih 2mj. Nakon toga pocela se dogadjati razna sr*nja, poput nasumicnog gasenja, restartiranja, pa nekad nece boota, nekad bi normalno radija 2-3 sata pa se ugasi itd... Uglavnom, frend je nakon nosenja po servisima odlucija doniti kantu meni da pogledam. Nakon pustog ciscenja, micanja Ram-a po razlicitim slotovima (razlicite kombinacije probane), nista nije pomagalo. Ja se slucajno sitim digniti cooler drugi dan, stavitm novu pastu i sve radi ko podmazano
Ali posto kazes da ti napon tako varira moguce je da je napajanje u defektu, pa je komp nestabilan ako dodje do pada napona...