View Single Post
Staro 20.07.2009., 20:03   #212
Atrax
Premium
Moj komp

Atrax's Avatar

Datum registracije: Sep 2007
Citiraj:
Autor Tola Pregled postova
Evo da se opametis prije tih svojih izjava:
"Infinity Ward has created its own proprietary graphics engine-based on the Quake graphics engine. The new software is heavily modified though. This "new" engine introduces cinematic quality graphics and sound . You can now get realistic depth of field, rim-lighting, character self-shadowing, texture streaming and physics-enabled effects like death scenes which combine rag doll with death animations."

Izvor: http://bashandslash.com/index.php?op...d=82&Itemid=72

Quake engine je lako prepoznati izdaleka.

ALI sve to je zasnovano na zastarjeloj skybox i BSP arhitekturi Quake enginea. Iz tog razloga su sve površine kockaste i područja vrlo ograničena, a sve ovo navedeno osim penetracije su shaderi koji nisu novost za arhitekturu engine-a.

Prava novost za neki engine su promjene u definiciji svijeta, principima po kojima engine radi, a ne efektima koji se na njega dodaju.

Btw. smiješno je da su kroz cijeli COD serijal ostavili stari konzolni sistem iz prvog Quake enginea koji ima jedan vrlo uočljiv i iritantan bug vezan uz kodne tablice i unicode.
Ali to tebi ostavljam da otkriješ.
To je Quake 3 egnine s novim shaderima i novim teksturama.
U COD serijalu dok ne promijene engine nećeš vidjeti veće mape, otvorenije, realnije, nebo, kompleksnu geometriju, AI, animaciju (osim ragdolla). Sve što rade je dizanje rezolucije tekstura i nabrijavanje shadera. Sve je kocka i uvijek će biti ako ne napišu novi engine.
OK, mora se priznati da su ubacili napredniji algoritam za CD i omogućili penetraciju objekata.
znaš što je skybox arhitektura

Ali ovo je dio koji je bitan i zbog kojeg to NIJE quake engine Infinity Ward has created its own proprietary graphics engine...

sve je to meni jasno, ali ne možeš izjavit da koriste quake engine pobogu(id Tech se engine zove ak me sjećanje služi). i još k tome reć da će bit loše i zastarjelo. A da ne velim da su isti engine unaprijedili za cod4, WaW, i sad još više za MW2. Od tog engine-a nije više ostalo ni Q što se quake-a tiće.
Ispada kao da su copy-pejstali engine i sad ga koriste za cod, a očito je da nije tak, inaće bi igra izgledala ko q3arena. Napravili su novi engine na temelju quake engine-a, al opet je to njihov engine. Zašto onda recimo za quantum of solace igru nisu napisali "upgraded quake engine", nego piše cod4 engine?
A mape u cod4 i WaW su male? To je očito subjektivan pojam, meni baš i nisu male.....taman.
Da ne pređe u prepirku, al mislim da nije ispravno nazivat to quake engine-om.....
Ti bi vjerojatno i za Far Cry 2 rekao da koristi CryEngine jel? Iskoristili su 3% CryEngine-a, samo temeljne kodove i osnove, a dalje su nadograđivali po svome, i tako je nastao Dunia engine. I svejedno ga ne zovemo CryEngine, bez obzira što se temelji na njemu.
Atrax je offline   Reply With Quote