Tema: Dobra klima
View Single Post
Staro 18.07.2009., 11:18   #317
mhadina
Premium
Moj komp

mhadina's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
a da

Citiraj:
Autor Bartuc Pregled postova
@Visage, do nedavno si imao 2 uvoznika, jedan za Toshibu, jedan za Mitsubishi. Sada je jedan od ta 2 postao i uvoznik za Mitsubishija te drži oba branda. Normalno da više tjera Toshibu pošto sa njom radi čitav vijek i na njoj je sagradio bogatstvo... Vjerojatno ima i bolje uvjete za Toshibu pošto je dugo radio sa njom, pa ih jeftinije i nabavlja te mu je u interesu da njih više prodaje. Ali generalno gledajući, Toshiba i Mitsubishi dijele isto mijesto, jedna nije bolja od druge te se tu odlučuješ za klimu prema izgledu ili prema tome koje ti ime više odgovara. Osim ako su tu još neke varijacije u filtraciji koja ti odgovara ili sl.

@AMD, da sfušali su posao. Kada se klima namontira, uglavnom se godinama nema potrebe nadopunjavati ukoliko je kvalitetno montirana pošto plin nema kamo van. Eventualno ako je spoj oštećen prilikom spajanja, ako je klima došla sa lagano oštećenim spojnim mjestima ili ako su dečki sfušali sami spoj. Ali ono, stari mi baš priča da u svojih 17-ak godina staža nikada nije morao Toshibu ili Mitsubishija nadopuniti, te je imao svega par slučajeva sa jeftinijim klimama da ih mora nadopuniti nakon par godina korištenja.

PS: Spominjalo se nešto o nadopunjavanju klima prilikom prve montaže te zabludi o vakuumiranju cijevi... Svaka klima (ne znam za one iz Peveca i sl.) ima sve potrebno da odmah iz kutije radi. Znači dolaze sa plinom i NE nadopunjavaju se. A cijevi se vakuumiraju pošto u njima ne smije biti zraka niti vlage pošto to umanjuje performanse tlačenja plina. To je obavezno na instalacijama duljim od kojih 3 metra, dok se na kratkim instalacijama može na sekundu ispustiti plin nakon spajanja tako da istjera zrak iz cijevi.
bok,

znači da ih ja mogao i sam to obaviti pošto imam tehničko znanje (osim o plinskoj instalaciji ) u mojem slučaju najednsortavnija valda montaža - vanjska na lođi a unutarnja manje od tri metra iza stakla an sobnom zidu ))
Imam i štemericu za rupu napravit kod prozora i borere za rupe zbušit.
E sad koliko kužim, sve montiram na zid, spojim cijevi s plinom, ispustim malo zraka eventalno (tu molim malo detalja), uštekam u struju i hladim se...
fala
  • Ne ponizuj se pred budalom i ne budi pristran pred mogućnicima.
  • Ne budi silovit na jeziku a lijen i mlitav na djelu.
mhadina je offline   Reply With Quote