Bok, svima, trebam samo jedno pojašnjenje prije nego nastavim dalje, pa ako može itko na brzinu.
Ovo je memorija na trenutnim postavkama:
http://valid.canardpc.com/show_oc.php?id=605076
E sad, po tvornički je bila na 5-5-5-18 latencijama, a ja sam joj morao dati 2.2v da ju spustim na 4-4-4-12, vrtio occt 1h i sve prošlo u redu.
Jel može samo informacija na šta se odnosi onaj bakk cycle time (tRC), jer njega sam ostavio na 22, što je bila tvornička vrijednost, odnosno po biosu na auto postavkama.
Dali bih i njega trebao spustit na nekih npr 18 ili tako nešto, dali bi mi to donijelo ikakvo poboljšanje u performansama?
Slijedeće imam u planu malo ubrzat memoriju, da ju dovedem na barem 800mhz stabilnih, počelo me ovo živcirat na 750.
Mislim netreba mi da se hvalim, nego a samo malo ubrzam učitavanje iz memorije, leveli u igrama mi se sporije učitavaju kad sam na tvorničkim postavkama nego na E4300 dignutom na 2,25 i memorijom na nekih 890mhz.
Znači latencije više nebih dirao, jedino bih spustio još taj tRC ali neznam dali ima ikakve svrhe da ga spuštam...
Hvala na odgovoru
Da btw cpu-z kaže ovako:
Part number:
KLDD48F-B8KB5, ako to kome što znači, probao sam guglat ali mi je izbacilo jedino ovaj članak:
http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=98309
Ako su stvarno marsovi, onda bi se trebali moći kloknut fino, a ja ih nisam uspio na auto latencijama dobit više od nekih 840mhz pri 2.1v
Edit 2:
Odustajem, nakon 2.5h muke, i stotinu resetiranja biosa (srećom pa nemoram otvarat kućište) nisam uspio napravit apsolutno ništa

Najviše što sam postigao je 750mhz na 4-4-4-12 i to na 2.2v, probao sam 3-3-3-9 i išao sa voltažom sve do 2.4 i ništa,uopće ne boota u bios, na 5-5-5-18 max sam izvukao 854mhz na 2.16v, ali tu mi daje po everestu slabije rezultate nego na 750@4-4-4-12 pa sam vratio na te postavke.
Nije mi jasno, dali štogod radim krivo ili je memorija baš takva banana, sabirnicu nesmijem dirnut niti za 10mhz ako stavim na 4-4-4-12, jesam li ju taknuo,gotovo, uopće ne boota u bios, probao sam stavit ddr na 1066, i onda mi je memorija na 850mhz, i latencije niti pomislit da diram jer je odmah gotova igra