View Single Post
Staro 16.07.2009., 14:14   #55
Computer_Modder
Premium
Moj komp

Computer_Modder's Avatar

Datum registracije: Jun 2009
Nadam se da cu pokriti sva pitanja...

@fanATIk: 3Ghz Intel komp je moj komp koji koristim, i ne moddam ga, stavio sam slikice jer sam malo i njega uredio (FanMate sam ugradio).
Komp koji moddam je komp koji sam prije ja koristio, sad ukucani (AMD 1.47Ghz), Evo ti još slikica od tog kompa:
Citiraj:
CPU: Intel Pentium 4 (631), 3.00Ghz, Cedar Mill (SL9KG)
Cooler: Stock Intel cooler
MBO: ASRock G31M-GS - with InstantBoot boot Windows 7 build 7100 64bit RC in just 3 sec !!!
HDD: WesternDigital Caviar Blue 500GB (SATA 3 Gb/s, 16 MB Cache, 7200 RPM) model: WD5000AAKS
RAM: CRUCIAL Rendition 2GB 800Mhz DDR2
PSU: LC Power 400W SuperSilent series ATX2 v2.2 120mm
Housing: LC Power Elite 952A mATX black mini tower
CDROM: DVD-RW SAMSUNG SH-S222A PATA
PCI: Asonic FireWire 3+1 PCI card
GPU: integrated, 384MB shared
FDD: n/a
Soundcard: integrated, 5.1 Realtek ALC662
LAN: integrated, onboard Gigabit LAN
Other: 2× eSATA SHARKOON Bracket
Other: 2× USB Bracket (not in use)
Other: 3.5" Card reader/writter 64in1
Keyboard: LOGITECH Media keyboard
Mouse: LOGITECH RX300 mouse
ATA100 cable: PATA Round red cable ATA100
CaseFan: CoolerMaster fan 80SU1 2500RPM 80mm 26dB
Monitor: LCD PHILIPS 17" Monitor
Speakers: SONY MHC-RG222
Printer: SAMSUNG ML-1640, monochrome laser

http://i40.tinypic.com/2a8hl3c.jpg
http://i41.tinypic.com/rw5k0l.jpg
http://i44.tinypic.com/2ihw3g9.jpg
http://i42.tinypic.com/2nuuhvr.jpg
http://i39.tinypic.com/2mxen4j.jpg

Nisam slikao tipkovnicu i mis, kao ni radni prostor... al evo, tipkovnica je OVA (klik na podebljan tekst da vidite sliku)
A mis je OVAJ (klik na podebljan tekst da vidite sliku)
Sto se kablova tice... Nemogu napraviti da se ni jedan kabel ne vidi na ovom kucistu. Mogu samo sto bolje probati napraviti, ali i dalje će žice biti vidljive. Ponavljam, kuciste će biti cijelo vrijeme zatvoreno, a vecina takvih kucista ima horror žice...
Rupe za LED su bušene oko 23h navecer, nisam fulao ni 1mm, ali 0.6mm jesam...
Ima još posla, da... Sad porucam i idem na posao dalje ;-)

@tech: nisam skuzio sto si htio time reci.
Usput, jutros oko 3 ujutro sam isprintao naljepnicu na komp, te ju zalijepio...

@kill: kako cu kroz to provuci molexe? skidajuci konektore ili rezajuci zice? no way...
svejedno, hvala na savjetu, ali prekasno si to rekao. A ni cijenu neznam.

@Nybelung Opremu koju sam u ovaj komp ugradio mogu jednostavno prebaciti u novi komp.
Sto se kejsa tice, kanio sam kupiti: http://www.overclock3d.net/gfx/artic...071037249l.jpg iliti Thermaltake M9, ali su me odgovorili neki kako sto ce mi prozirna stranica, pa sto ce mi svjetleci ventilator i sl. stvari. Cijena je 570KN bila kad sam htio kupiti. Nisam kupio i uzeo sam ovo jeftinjara kuciste. Ovo kuciste lakse moddam, a i razlika u cijeni od 370KN nije mala, pa imam vise financijskih sredstava za moddanje. Kabele mogu sakriti, samo da ih sortiram i gurnem vise izmedju 3.5" bay i desne stranice, sto cu i uciniti.

Kuciste ni ne planira biti otvoreno, vec da se otvori kad je to potrebno (kad nekog zanima, pred frendom i tako...). Mogu ja žice ostaviti skroz razbacane po kucistu, tako i onako je, kako ti kazes, kuciste stalno zatvoreno. Sad gledam kuciste i uopce ne izgleda loše - izgleda sve lijepo poslagano (trudim se maksimalno, jos jedino da pocnem rezat molexe...). Kad dodje HDD bit ce puno ljepse (sad stavio HDD na minutu i ljepše je - uopce se ne vidje dolje molexi...).
Znaci, samo sad zice uredim, rasporedim, ucvrstim i to je to.

Nemoj ovo shvatiti krivo, samo kazem da se trudim sto vise mogu na ovom kucistu. Nije predvidjeno kuciste ovo da stoji otvoreno, a pogotovo jer je konfiguracija iz 2002...

@Campeonato: kuciste ce biti na podu, u dnevnoj sobi. Svatko tko sjedne od gostiju moze primjetiti komp, jer se nalazi na vidljivom mjestu.
o 5.25" da unutra bude sva elektronika:
paaa... mucio sam se jako za 3.5" ono, i jedva sam to napravio, zavrsio i zatvorio. Da ugradim u 5.25" sve - prvo treba naci takvu kutiju, pa treba napraviti raspored u kutijici, pa na kraju kad 20ak zica ide iz te kutijice van, tko ce to spojiti?
Ovako se snalazim gdje je sto - iako nakon 2 dana nisam znao koja je koja zica pa sam morao gledati njen kraj - da je u kutiji morao bih rastaviti kutijicu. A mogao bi i pisati na kabel sto je sto (sad imam laserski printer pa nije problem ). VU Metri dolaze između prednjeg panela i kucita - odma tamo gdje su rupe za LED. Pojacalo je malo skroz, cca. 4cm[sup]2[/sup] sto mogu svigdje montirati i mozda i montiram na desnoj strani 3.5" bayova - gdje je jedino zbrka i nered. Eh... sad razmisljam o ugradnji neke vece kutije i svih KIP prekidaca za upaliti/ugasiti pojedine displaye i osvjetljenja kucista, a tu bi kutiju montirao u 5.25" bay. Mozda cak i onu koja je na slici od prethodnog updatea.

@roso hvala na pohvali

@nybelung ako administrator/moderato smatra da ova tema ne zaslužuje ovdje mjesto, neka ju slobodno obriše/premjesti.
Ja smatram kako je ovo case modding, jer se vidi da se trudim oko case-a, ugradjujem razne elemente, bušim kuciste, ugradjujem pojacala i sl...
Svatko ima svoje mišljenje, i ima pravo na njega. Tko ne zeli pratiti razvoj moddinga, nemora.
Samo onako, usput, mogu li vidjeti tvoj prvi modding? I s koliko si godina isti napravio?

@doing the clown: apsolutno potpisujem sve receno.
Nemam baš neki budget, Scythe kaze master sam uzeo, jer da pravim svoje potenciometre, nebi ni priblizno bio dobar, a izasao bi me više.
Nije reprezentativni, ali je, po meni, svakako za jednog 14najstogodišnjaka kojem je ovo prvi modding svakako pohvalno. Nemogu ja s 14 god biti bolji majstor od nekih iskusnijih. Volio bih vidjeti vaše radove prvog moddinga dok imate 14god, pa da ih usporedimo.
Hvala na pohvali!!!

Zadnje izmijenjeno od: Vuco. 26.08.2009. u 19:13.
Computer_Modder je offline   Reply With Quote