View Single Post
Staro 16.07.2009., 14:04   #1
Burko
Osobni opis - pitaj me
Moj komp

Burko's Avatar

Datum registracije: Jul 2008
CPU upgrade na Dellu GX240 (Foxconn LS-36 MB)

dakle, doslo mi u ruke i ostalo ovo: klik / klik. odmah da napomenem kako nije nista placeno jer vrijednost ovoga bas i nije nesto. nego, unutra je:
478 celeron 1,6GHz 400FSB
2x128 sdram PC133
Foxconn LS-36

originalno napajanje, rage ultra, optika, hdd, flopi... zanemarivo.

ono sto mene zanima je, da li na doticnu plocu moze ici P4 sa 533 FSB-a? sada je trenutno ultra spori celeron (btw, malcice je jaci od celerona 1GHz socket 370), a imam prilike ubosti Pentiuma 4 2.4GHz, konkretno ovaj. ali je kod njega 533 FSB........

informacije o ploci, barem ono vaznije, je:
NB: Intel Brookdale i845
SB Intel 82801BA ICH2X

a o FSB-u:
Tip: Intel GTL+
Sirina: 64bit
Osnovna frek: 100MHz
Efektivna frek: 400MHz
Propusnost: 3200MB/s

ako jos sto treba od podataka, ja lako procitam i dopisem.

i cisto da jos dopisem, probao sam sdram 100MHz. i ploca nece postati, tuli. dakle, jedino ide sdram 133MHz.

znam sto pise za osnovnu frekvenciju (100MHz) i da su male sanse da moze ici ovaj gorenavedeni P4, ali isto znam da i845 moze primati CPU-e sa 533MHz. pa ako netko ima iskustva i zna odgovor, bio bi jako zahvalan jer prijatelj google mi nije bas previse pomogao.

Burko je offline   Reply With Quote