Eto, baš se nagledao još par filmova u 1080p. Par prvi put, većinu opet jer su mi dobri.
Kum 1, 2, 3. - Pogledao opet. Legendarni filmovi. I koliko god ekipa pljuvala kako je trojka katastrofa. Nakon kaj ju se pogleda nakon 1 i 2 meni odlično sjeda.
Batman - Nisam ga dugo gledao, jer stalno na telki repriziraju ove novije isprde. (forever etc.) Ali film ima atmosferu ufff. Obožavam ga. A Jack Nicholson kao joker mi overall odradjuje puno bolji posao sa cijelim characterom nego Ledger.
Batman Begins - film mi je u nekim djelovima puno bolji od Dark Knighta, a u nekim djelovima pun lošiji.
The Colour of Magic (720p) - Prejak film. Baš ga je uživancija za gledati. David Jason kao Rincewind. Još me uhvati nostalgija svaki put kad vidim Rincewinda pokra luggage i sjetim se kako sam igrao ko klinac Discworld avanturu. (a i knjige su fenomenalne)
The Hogfather (720p) - Isto iz Discworld svijeta. Takodjer odličan film. Smrt ima puno veću ulogu ovdje i presmiješno je. David Jason glumi pijanduru u ovom filmu, a sve je smješteno u vrijeme Discworldovog ekvivalenta našem Božiću. (Samo kaj oni imaju Hogfathera koji umjesto sobova ima leteće svinje). Definitivno preporuka za podledati skupa sa The Colour of Magic.
The Last Starfighter - O ovome ne moram pričati. Film nema neku posebnu vrijednost osim nostalgije za ekipu koja je ovo gledala davno prije. Ali svejedno preporuka jer ljudi danas gledaju katastrofa filmove većinom, tako da ovo može dobro sjesti i nekom novom ako mu se svidi. Zakon filmek
Sweeney Todd - Obično nisam neki fan mjuzikla. Ali ovo me ugodno izneadilo. Atmosfera mi je odlična, a scene jednostavno izgledaju predivno. Tko voli Tim Burton + Johnny Depp duo, definitivna preporuka.
Full Metal Jacket - Kaj imam za napisati. Predobar film. Ma, predobra dva filma. Iako mi druga polovica nije toliko jaka kao prva. Bezvremenski je film.
A Clockwork Orange - Masterpiece.
Sin City - Što reći. Film koji me te godine jednostavno oborio sa nogu. Taman me uhvatila depresija da neću dugo vremena vidjeti je**ni film i onda je ovo došlo. Priče su zakon i zabavne, a sam video dio jednostavno izgleda genijalno. Film koji preporučam svima koji imaju odličan TV, jer izgleda stunning!
The Wrestler - Stavljen nakon Sin City-a po redu jer Rourke-ova uloga je bila predobra nakon duugo vremena u Sin City-u, a u Wrestleru je pokazao zašto je dobar glumac. Jedino što je depresivno je u tome što izgleda kao da lik uopće nije trebao glumiti ovu ulogu. Definitivno preporuka svima i preporuka svima sa Attention-deficit hyperactivity disorder-om da bježe od filma jer to nije za njih.
Gran Torino - Jedna od najboljih uloga Clint Eastwooda, a film je novi. Što samo pokazuje jačinu Clinta kao glumca, te ga još jednom stavlja u dobro zasluženu ulogu jednog od najboljih redatelja današnjice.
Dark City - Legendarni film, predobra priča. Scenografija isto izgleda odlično i cijela atmosfera je jednostavno breathtaking.
Blade Runner - Film koji danas dere istom jačinom kao i "jučer". Priča, gluma, atmosfera. Sve na mjestu. I za sve kojima je promaklo, jer je tek sada nedavno izašla prava verzija filma, onakva kakva je trebala biti in the first place. Da ljudi, on je replikant!

:P
A Scanner Darkly - Pogledao film, pročitao knjigu, pogledao film. Svaka im dala. Genijalan film, taman su pogodili bit knjige, jedino mi je žao što za ovekve filmove nema 6 hour verzija za pogledati, jer jednostavno bi volio vidjeti da se više predobrih dijaloga i monologa iz knjige prenese na veliko platno / big screen. Za one koji su gledali film. Scena sa biciklom je jedna od tih.
One Flew Over the Cuckoo's Nest - Da se ne zamaram ovdje, pošto ne radim review filma ipak pa neću navoditi socijalni komentar koji film predstavlja. Jedan od primjera za sve koji su se ikad pitali, zašto je Jack Nicholson tako dobar glumac. Isto tako, za sve koje je u Deep Space 9 živcirala ona Kai Winn. Ovdje ćete htjeti da ju neki isprebija

Anyway, jedan od onih filmskih klasika koji zasluženo nosi taj naziv!
Predator - Odličan film. I pokraj nastavka te sada već polagano hrpe spinoffa definitivno zasluženi kralj.
Terminator 1 i 2 - Nastavci su uvijek gori od originala. Pa baš i ne

Jedan od danas već legendarnih filmova. Bolji od jedinice, ali to ne bi trebalo umanjiti jačinu jedinice, već samo pokazati koliko su ova dva filma svjetlosnih godina ispred katastrofalne trojke i loše "četvorke".