Jooooj napisao bih sad xxxx redova o tome svemu, al evo ukratko:
Nisam kupovao ništa iz hardveraja, čisto iz razloga kaj mi se neda načekivat da roba stigne. Rađe sam dao par desetaka kuna više za nekaj kaj mogu imat odmah, bez čekanja.
Iskreno svidjela mi se ta cijela ideja oko hardveraja i bilo mi je drago vidjet da se netko prihvatljivim cijenama polako može probit do vrha na našem tržištu. Egzotične komponente, niža cijena; zašto ne?
Sad kad je već, vjerujem, hardveraju odzvonilo, krivnja se baca na moderatore koji po meni nisu nizašto krivi. Nisu oni nikoga nagovarali koga da kupi nekaj u hardveraju, jednostavno im se ko i većini svidla ideja o takvom shopu (zašto bi davali više para u nekom drugom shopu kad ovak može bit dobro na obje strane).
Poslovanje hardveraja je bilo predvidivo. Pare na račun pa tek onda narudžba i ko to nije skužio onda stvarno nemam riječi.
Od kud čovjeku novci da pokrene takav posao i da odmah naručuje kontejnere robe za potencijalne kupce iako nezna kako će u budućnosti poslovat. I da je posudio/digao kredit il nekaj, on te pare MORA vraćat odnekud, a dodajmo još i njegovu zaradu. Za to vrijeme je sigurno otišao u neki -, jer naravno na početku svega sve mora bit idealno, al onda dok počnu komplikacije nema im kraja...
Vjerujem da je čovjek imao dobre namjere, al jednostavno to nije išlo pa je morao krpat rupe (ne, ne opravdavam ga, nije u redu takvo šta činit na račun nas sitnih ribica) i na kraju dogurao do 0.
Jedini problem u ovom svemu je to kaj se kod nas općenito gleda brza zarada, nitko ne gleda budućnost (za koju se opet nikad nezna, a trenutno stanje je katastrofa) i da bi nakon nekog vremena uistinu mogao dobro zaradit na pošten način, a hardveraj je dobar primjer. A da ne govorim o recesiji koja je sigurno i njega bar malo uzdrmala.
Jbg, neki su spušili, nekima je sve bilo ok.
Za kraj hvala svima koju su prenijeli svoja loša iskustva, sad sigurno tam ne kupujem ( a vjerojatno neću ni moć jer ga neće bit)
Za ovu temu je najbolje lock po meni, ko i za prošlu jer sad se zna što je hardveraj.