Citiraj:
Autor greg SE
ali si ti jedan od rijetkih koji ce priznati da mu nesto kod ATIa ne radi kako treba, barem na ovom forumu. A ostavljaju te na zivotu samo zato sto se ne pjenis previse oko toga, flegma teska
nego oni nvidia % o kojima se prica....treba malo i citati, nikada nije usporedba s nekim direktnim prethodnikom nego s par brojava starijim driverima. A oni brojevi su ostvarivi na nekim divljim rezama i postavkama pa se desi da je kartica na najvecoj rezi s maksimalnim filterima davala 3 FPS a sada daje 5. Naravno i dalje je neigrivo ali postotak je pravi.
Ali recimo ostaje cinjenica da se u nekim naslovima s mjesecima dobilo poprilicno. Opet, ne sa svim karticama jednako. No recimo grid koji je u svakom tom nvidia nabrajanju naslova radi sigurno 20% brze danas s 9600gt nego sto je to bio slucaj kada se kartica tek pojavila. Testirano u kanti s istim procom koji sam tada imao tako da nije u tome stvar.
Vjerujem da ima jos takvih slucajeva s drugim modelima i naslovima. To sto nam svaki driver ne moze karticu pretvoriti u onu od 4000kn....jebat ga, sta ocekujete? Da vam s instalacijom drivera jos i € ispadaju iz coolera? 
|
U velikom broju slučajeva se radi o čistom copy/pasteu release notesa,samo čitaj. Uvijek nekakvih 15,17,20%,ma otkud,di šta? Na kraju ćemo na 1650 rezi imati 100fps u svakoj igri,logikom tih improvementsa.
Ne pušim to previše,to ti je ista stvar kao i AGP hotfix koji je ATi dokazano copy,pasteao,i nijedan nije ispravio probleme snažnih ATi kartica u AGP izvedbi,a problem je hardverski,od GART-a,do strujne regulacije i napona same kartice,pogotovo x1950pro,2600 i 3850 serije,na mnogim,a posebno nforce AGP pločama,nikad to nisu priznali,nego su uvijek jedno te isti hotfix spektakularno stavljali. To što sam im zaklao tech support prosvjednim notama skupa sa jedno 200 ljudi koje sam po netu pronalazio,to je tek priča za sebe,do toga da su mi savjetovali da se maknem sa nforce3 250gb chipseta,ma taman posla.
Tako ovi lupetaju te postotke u koje valjda nitko ne vjeruje,točno to šta si napisao,sa 30 eventualno fps na 32,i ispadne živi spektakl,7 posto,vrištaona.. Dobro,30 je veoma igrivo,ali zašto nikad ne kažu okruženje u kojima je postignut dotični improvement ? Daleko sad od toga da GTA4 ne radi bolje sada nego kada je izašao,ali igra je patchana,nije sve u driverima,po meni čisti spektakl,radi 1,2 frejma.