View Single Post
Staro 13.07.2009., 15:46   #2884
morph
*

morph's Avatar

Datum registracije: Oct 2005
Ip man - kung fu akcija smjestena u Kinu 30-ih godina proslog stoljeca.
Korektna gluma i solidan film, pogledati. Bit ce zanimljivo vidjeti kako ce istu tematiku obraditi Wong Kar Wai u filmu Grandmaster koji bi trebao izaci 2010.

Being There
- vrlo zanimljiva drama, sa Peterom Sellersom u naslovnoj ulozi. Mogao bi se okarakterizirati i kao Forrest Gump prije Forrest gumpa. Dotice se i masona, ne bavi se njima, ali se pojavljuju u filmu kao simboli/usputni dijalozi - to napominjem jer je film iz '79. Sellers je odlicno odglumio glavnu ulogu, navodno mu je oskar izmaknuo zbog odjavne spice kada su prikazivane scene sa snimanja.

Die welle / The Wave - odlican njemacki film o drustvenom eksperimentu/projektu jednog nastavnika u srednjoj skoli. Rezija, izbor glumaca i gluma odlicni, svakako pogledati.

Trilogija X-men - ocekivao sam ipak malo vise, kao da fali stofa i dubine cijeloj prici. A bilo je mjesta za ubaciti, pogotovo u prvom i trecem filmu. Meni sve to izgleda vec vidjeno, podsjeca me na kombinaciju Heroja (kod kojih je ipak sve dublje i bolje razrađeno) i Harry Pottera. Previse se oslanja na efekte i akciju...

[●REC] - solidan spanjolski horor (zombie flick rekli bi ameri). Sniman kamerom iz ruke, onako u dokumentaristickom stilu.

Juno - simpaticna drama/komedija. Odlicni dijalozi, vrlo dobra gluma, pogledati.

Mesrine: Part II - Public Enemy #1 - meni je cak i bolji od prvog dijela, ali pati od nelogicnosti u scenariju kao i prvi dio. Ako se to zanemari vrlo dobar film.

The incredible Hulk
- solidna superhero akcija, ali nista posebno.
morph je offline   Reply With Quote