Citiraj:
Autor kill
Totalna glupost, a redovito korišten i hvaljen na SPCRu?
Ja nisam bacio oko na tvoj komp, očito nisi ni ti na moj
Ti si dao 300kn više na case, ja ću potrošit nešto vremena i sitno novaca da ga poboljšam, rezultat IMO isti.
Makar priznajem žao mi je što nisam naletio na taj Solo prije, 300kn nije puno, nisam uopće očekivao da se može kupit solidan silent case za te novce, šteta što nisam malo više čitao SPCR.
btw koji je model Seagate i gdje si ga kupio 
|
1. Kao što sam rekao, sve je to subjektivno. A SPCR nije ni blizu onoga što je nekada bio. Pogotovo kada pogledaš općeniti profil članova foruma (smješno mi je tamo vidjeti ljude koji imaju po 5-6 ventova u kućištu i onda tvrde da je to tiho).
2. Bacio sam oko, ali tek nakon reply-a
3. Solo sam uzeo jer mi je i estetski odgovarao, a kada sam ga uzeo Antec 300 nije ni postojao (niti bi ga uzeo da je

).
4. Disk je Seagate 613AS, a kupio sam ga prije godinu-dve u ADM-u.
Citiraj:
Autor kill
pročitao sam recenziju Soloa, pa o čemu mi razgovaramo, to je Antec 300:
- sa prednjim 92mm ventovima umjesto 120mm - IMO bolje 120mm, isti protok uz manji rpm/buku
- ugrađenim vješanjem hardova - to bar nije problem sam složit
- PSU gore - IMO dolje je bolja pozicija, tamo PSU vuče hladniji zrak, moguće je izvaditi PSU bez vađenja matične/cpu coolera, i u toj verziji postoji opcija 140mm venta na vrhu.
- 1mm čelik i izolacija je jedina prednost IMO, no kao što je i navedeno u recenziji ni to nije pravo rješenje u usporedbi sa metal/plastika kombinacijom u p180/182, neko DIY rješenje sa još debljim i težim komadom izolacije je sigurno i najbolje rješenje
|
1. Niti su istog dizajna, niti imaju išta slično osim što ih oboje proizvodi Antec...
2. Nemam niti prednje niti stražnje ventove. Nisu potrebni (temperature su ok, sve je potpuno stabilno), samo bi mi dodatno stvarali buku.
3. Vješanje hardova također ne koristim. Kao što sam gore napisao, disk je u SQD-u koje je po meni odlično riješenje (doduše i košta). Disk je potpuno zatvoren, izoliran i spužvom i metalnim kućištem koje ne prenosi vibracije na ostatak kućišta.
4. Meni osobno odgovara gore, pošto glumi ispuh (makar je na samo 5V).
5. IMHO velika prednost. Prezirem mesh

A Solo bome nije ni u cijenovnom rangu P18x, pošto je duplo jeftiniji.