View Single Post
Staro 13.07.2009., 02:48   #530
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
evo da se nadovežem...
ovo gore, ova prva slika, to su rezultati mog diska u dok sam sa njega vrtio vindoze u sejf modu...
testiran je na laptopu...međutim, jednom sam stavio disk u stolno računalo, i rezultati testova su bili bolji...ne puno, al jesu...
tako da, ovo gore ne uzimajte ko najbolje moguće rezultate nego, ono, jel...

uglavnom, malo o mojim dojmovima i kolko sam zadovoljan i tak to...

PREEEEZADOVOLJAN !!!!!!!!!!!!

disk koristim u laptopu, i najbolje od svega mi je što sad mogu bezbrižno nosit lap u ruksaku, isto tako, i dok je lap upaljen, klatim s njim okolo bez ikakve bojazni da se disk ošteti i slično...
laptop se puuuno manje grije i radi nečujno !!!!
neš sam sitno čak i dobio na bateriji, al s obzirom na to da mi lap u prosjeku troši oko 25-30 W sa ekranim zatamljenim na pola, razlika u potrošnji ssd-a i običnog diska se ne osjeti toliko, jer, ssd troši oko 0.6 u svin režimima rada, a klasični disk oko 0,8w kad miruje a u loadu oko 4-5 w
tak da, ono, s obzirom na to da mi lap troši dost, ne primjećujem to ko razliku...
ali, recimo, na nekim drugim forumima, lik ima lap koji troši recimo 15-ak W, i onda kad stavi ssd, to padne na 11-12 w, i njem se trajanje baterije proširi sa 3 na preko 4 sata, i to treba uzeti ko bitnu stavku...

super stvar kod mog ssd-a mi je što stvarno radi ko prvog dana, niti jedan put nisam iskusio nikakvo zatrzavanje, sadržaj foldera se pokazuje nakon klika tolko brzo da nekad imam feeling da se otvara i prije neg što kliknem....ma ludilo

e sad, idemo na ovo zanimljivo, instalacije programa, instalacije operativnih sustava, boot os-a, otvaranje ogromnih pdf-ova, otvaranje photoshopa, otvaranje portabilnih aplikacija ( u zadnje vrijeme sam ih počeo puuuuno koristiti )...
uglavnom, i sa ssd-om to sve traje, ali puuuno kraće, recimo, otvaranje portabilne mozille firefox koja treba učitati 10 zadnjih otvorenih tabova na ssd-u mi traje oko 2 sec, a prije sam čekao oko 10-ak sec...
instalacija win7 sa usb stika traje ispod 9 min, a s obzirom na to da u zadnje vrijeme instaliram winse čim leeka nova beta, to mi nije zanemarivo

uglavnom, nikad problema, sve leti, trenutni odzivi, slc čipovi pa sam bez brige po roku trajanja ssd-a...
ma ono, milina, čak razmišljam da odustanem od prodaje...
a zašt?
e pa zato što sam probao ovaj bratov mlc malo...
po brojevima moj slc izgleda poražavajuće....
ali svejedno, tu se radi o velikim fajlovima...
mali fajlovi su tu negdje, i po testovima, mlc sa kontrolerom druge generacije ostavlja moj slc s kontrolerom prve generacije u prašini...
međutim, men to sve jednako radi !!!!
klikanje po folderima i prikaz istih, čini mi se jednako, ali možd maaaalkice mlc čak i sporije radi...onda sam to reko bratu da mi se čini da je moj neš sitno življi, reko mi je da i sam ima dojam da je onaj njegov prvi slc to radio brže...
nije nam preostalo ništa doli raskopat stolni komp i spojit oba diska i klikat po folderima....
djelovalo je jednako....

uglavnom, ja sam sa svojim diskom sretan, iznimno sretan, prodajem ga zato što sad na e-bay-u isti disk košta nešto manje, pa ja svoj dajem po cifiri koju sam ja platio, pa bih si naručio isti takav i uštetio koju kunu ( čak sam jedno vrijeme razmišljao kupit ko bratov, al od toga sam odustao, jer razlike po meni nema, a ovo je ipak slc )

što se tiče vertexa i intela, sve to lijepo i krasno zvuči, ali, evo, lik na notebook review kupio summita, i disk je širi za 1,5 mm od standardnog diska i nije ga mogo nabit u laptop, isto tak, kaže da pcb pločica u samom disku nije fiksirana i klepeće i ronda...
tak da, po pitanju ssd-a, ja sam ocz prekrižio još davnih dana, kad su prodavali jmicron smeće, i još kad sam vidio da svaki update fw-a smanjuje kapacited diska i briše sve podatke, rekoh, to ja neć nikad kupit i amen...iako, priznajem da me zanima i da bih volio probat kolika je razlika u odnosu na moj disk, jer, po tablicama, to je stvarno masivno....

intel se čini super, ali i on je imao neke probleme s padovima performansi, a to se za jednoj takvoj jako skupoj igračci, po mom skromnom mišljenju, jednostavno nije smjelo dogoditi, zbog tog se sad zapitam, što im je još promaklo
isto tako, tablice izgledaju fenomenalno, al pogled na cijenu me ohladi...
isto tako, volio bih ga probati isto ko i vertexa...

eto, ja sam sa svojim stvarno iznimno jako zadovoljan, i volio bih isprobati vertex i toliko hvaljeni intel, ali samo zato jer mi je teško zamisliti da nešt u svakodnevnoj upotrebi može radit brže od ovog što sad imam

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4
darQ je offline