Citiraj:
Autor herion
Nije stvar u inteligenciji nego u otporu da se bilo šta napravi gdje treba aktivirati moždane vijuge. Nigdje nisam tvrdio da se uz zalaganje i želju ne može riješiti problem komandom "split". Ono što tvrdim je da 95% ljudi to neće ni pokušati već će bjesomučno tražiti jednostavnije rješenje.
|
Ne, nisi to rekao.
Rekao si, tj. potvrdio vec receno, da je takav (a pod time se mislilo na
split(1)) nacin prekompliciran za korisnike ovog foruma. Jer je 95% ljudi koji uopce citaju
man stranice debilno. Od 0.1% cjelokupne populacije. Uzmemo li specijalan slucaj naseg foruma, radi se o 4 covjeka koji citaju man stranicu. Obzirom da je 95% debila, valjda neki dio mojih sizofrenih cepanja spada u onih 5% koji ipak nesto shvatjaju.
Citiraj:
Mislim da i ti i ja razmišljamo slično. Jedina razlika je u zome što si ti optimist i želiš mijenjati ljude , a ja pesimist i prihvaćam stanje kakvo je(nekada je bilo drugačije). Brojke na žalost govore meni u prilog samo ti to ne želiš priznati.
|
Ja ne zelim mijenjati nikoga. Zelim da ljudi koji su odvratno lijeni pate zbog toga. Ti im, s druge strane, podilazis. Sto ce te kostati u trenutku kada ces morati ovisit od takve osobe.
[1]
Citiraj:
Evo moj dežurni operater(dečko kom je završio pripravnički inače ide na veleučilište i završio je Ruđer) mi je javio da nije uspio rastaviti i sastaviti file od 100MB iz cygwin-a komandom split ali da se to može bolje napraviti Winrarom. Rekao sam mu da koristi komandu split, da rastavi file na 10 djelova i zatim to ponovo spoji u jedan file.
|
U tom slucaju, nadam se da je decko operater neceg uistinu nebitnog.
Usput,
split(1) sigurno nece "sastaviti" file. Iskreno se nadam da si mu to dao kao lakmus, ali...
Citiraj:
Dečko je pametan ali spada u kategoriju "ne da mi se razmišljati".
|
Evidentno je da decko *nije* pametan ("ne da mi se razmisljati" pamflete ostavi za nekog drugog, previse sam se nagledao takvih "pametnih, ali bez razmisljanja", pogotovo u IT-u), jer svatko pametan, pa makar imao minimalno tehnicko znanje (a covjek koji je zavrsio Rudjer mora imati to znanje) moze pomocu
split(1) rastaviti datoteku po zeljenim parametrima.
[1] Cik pogodi, pa dosli smo do toga prije nego sto sam se nadao. Zelim ti puno sretje i zabave s "pametnim deckom kojemu se neda razmisljati". Sjeti mi se kad ce te buditi usred noci, dok ce on dezurati a ti biti uvaljan u suskavi poplun, pa ces izaci na mecavu, pokisnuti i promrznuti ko picka, a on ce ti seretski reci kako "nije mogao rascjepati log datoteku i pohraniti je na DAT, jer HP-UX nema
WinRAR"[2].
[2] YMMV