View Single Post
Staro 12.07.2009., 17:56   #24
Bubba
E Pluribus UNIX
Moj komp

Bubba's Avatar

Datum registracije: Oct 2002
Citiraj:
Autor herion Pregled postova
Od 100% ljudi koje će pokrenuti man komandu 95% ljudi ne može dešifrirati njene rezultate.
Oprosti, molim te, desifrirat?

A kojom je to sifrom sifriran man page?

Podcjenjujes ljude. Pogotovo one intelektualno radoznale. Gledam u man page od split(1) i jednostavno ne vidim koji dio je izdaleka sporan. A ti?

Citiraj:
50 posto ne zna engleski(računajući i ljude engleskog govornog područja)
Onda mozes primjeniti istu analogiju na Hrvatski.

Citanje s razumijevanjem ni na kojem jeziku nije lagano. Na tvoju zalost, argument ti je jako los i opet podcjenjujuc.

Citiraj:
45 posto ne zna protumačiti sve riječi pa se boji bilo šta učiniti.
Ti se salis?

Citiraj:
Dario_cile tipični je pretstavnik korisničke populacije koja bez puno muke želi doći do rezultata. Uvjek ću pomoći kada mogu jer budemo li ih hrabrili da proučavaju man komandu i komandnu liniju uskoro bi mogli ostati bez posla.
Ovo treba uokviriti.

Vidis, nije cile_mile kriv zbog ovoga. Uopce. Kriv si ti i tebi slicni. Koliko god mi je bljutavo i klisejski citirati onu poznatu o ribi, lovljenju, (na)hranjenju i sve sto ide uz to, koja je tocno poanta podmazivanja ciletove ljenosti?

To da bi ti i jos dvojica mogli glumiti interaktivni Google parser za 95% nesposobnog foruma? Sve je to meni jasno, ako vas veseli, no mislis li da time zaista pomazete ikome? Pridonosite kvaliteti foruma? Mislis da im stvarno pomazes?

Smatram se *prosjecnim* korisnikom racunala. Ako imam problem, pogledam dokumentaciju, koristim pretrazivace, koristim mozak, pa malo do while. Tek u krajnosti obratim se s preciznim i konciznim pitanjem na odgovarajuce mjesto. Kada sam imao problem koji nisam znao (barem ne u mjeri koja me zadovoljavala) samostalno rijesiti, napravio sam ovo.

Igrom slucaja, postao sam identicno i na forum. Veoma zanimljivo, od sto glasa, glasa cuti nije, a moj problem nije bas bio Googlabilno rjesiv.

Citiraj:
Autor ECHO Pregled postova
U potpunosti se slažem sa kolegom @ herion i prilikom nekakvog upita tj. zamolbe za pomoć glede nekog programa koje će korisnik koristiti vrlo malo ili nikako, navode se programi koji su poprilično kompliciranj ili treba znati koristiti Command prompt.Time se samo zbuni korisnik pogotovo ako nezna engleski u tolikoj mjeri da se može koristiti programom bez opasnosti od štete koju može nanijeti i onda naravno traži pomoć-opcija naravno uvijek PCE po mogučnosti što jednostavniju(i sam sam u toj skupini jer se poprilično napatim da bi uspjeo ponešto napraviti jer me u osnovi hebe engleski) pa idem sistemom isprobavanje dakako bez neke štete na računalu jer mi služi samo za "igre,net,poneki mail i sl." nemam ništa što nemogu opet skinuti ili gubitak nadomjestiti novim.(ali me košta previše živaca)pogotovo ako nejde kako treba-zbog neznanja, a informatika i poznavanje određenih područja(engleski) spada u prevelik opseg da bi čovjek mogao sve naučiti u kratkom vremenu bez
obzira što se pokušavam potruditi sam prije nekog upita ali kad nejed uvijek je tu PCE i uvijek kolege pomognu.
Bilo bi steta da nisam ostavio citav qoute.

Naravno, engleski se ne zna. Kad treba upregnut dupe i koristiti Google. Engleski pak ide jako dobro kad treba posrkati p0rn ili najnoviju inacicu softvera od vise tisuca dolara na kojem znas upotrijebiti dvije opcije.

No pusti sad to. Pogledaj sto vraca query za "dijeljenje filea" (na stranu sto on ne zna pravopis niti jednog domaceg jezika, a kamo li engleskog, pa nije 'file-a' nego 'filea', ali neka...)

Od odgovora na njegovo pitanje do "otkrivanja" istog ga je dijelilo vrijeme potrebno za upisati www.google.com u browser, vrijeme potrebno za upisivanje kljucnih rijeci i upiranje entera te 0.25 sekundi koliko je Googleu potrajalo pronaci prvi odgovor. Sto bi tek bilo da je, gospodepomiluj, pozelio potraziti po Google groupsima ili nesto u tom stilu...

Ja mislim da je to grozno i da nitko ne bi trebao prolaziti kroz ovakvu Sodomu i Googleomoru.

Programer
Rok od dva mjeseca u stvari znači četiri, ali nikako ispod šest.
Bubba je offline   Reply With Quote