Citiraj:
Autor Gjurovski
Jel se moze provjeriti igdje kolika je max propusnost parice up i down?
A i cudno mi je nes, uzeo brzinu 1mbit (digli su je na 2mbit, bar po down-u) a kada udem u switch stoji mi u gornjem desnom kutu 4096-1006 
Radi se o Sagemu.
|
Može.
Prva pretpostavka je da imaš profil u modemu veći nego što je realna propusnost parice. Kod tebe je očito profil 4096-1006 dok je recimo kod mene 16382 Kbps/1022 Kbps.
Onda uključiš optima Blast i nađeš 3 dobra torrenta te ih staviš skidat s tim da up ograničiš na max 150 Kbps. Ja imam lošu paricu, službeno su bili mjerit kod mene jer sam
se žalio i svi ti speed testovi i njihovo mjerenje ne ide preko 4xxx Kbps Ali sam sa uključenim blastom i tim profilom uspio od torrenta izvuć 13xxx Kbps sa 11xx Kbps !!
Ono, prava debilana.., došli mjerit te uključili blast i izmjerili 4xxx Kbps, pošto blast važi 6h reko da iskoristim to već kad je na njihov račun

i stavim par torrenta a ono
brzina do yaya

, ugasim torrent, ja mjerim - opet 4xxx Kbps
Mislim nevjerojatno, svi ti speed testovi ne idu preko 4 a sa torrentima parica rastura...
Pogledaj ovo mjerenje, meni još uvjek nisu digli brzinu, provjerio sam i još uvjek sam na 3.00 Mb/s a vidi upload parice
Torrenti ( upload ) idu 0.65 Mb/s bez pardona te i sam test kada radim zaleti se do 0.80 Mb/s i onda se na pola naglo ruši na ovu brzinu.
Zašto je to tako ? Vjerojatno zato što ne mogu razdvojit download od uploada, da bih ja dobio tih 4xxx Kbps moram imati aktivan profil
za 16.0 Mb/s a on sam po sebi vuče i upload od 0.50 Mb/s što bi značilo da treba žicati postavljanje što većeg profila a da veza ne puca, dobije se više đabe.