Rijec je o kucistu gigabyte aurora 3d, naime nisam zadovoljan protokom zraka jer prednji ventilator koji je zaduzen za uvlacenje svjezeg zraka u kuciste ravno ispred sebe ima dva hard diska, a i sami hard diskovi su smjesteni u kavez sa rupicama koji dodatno ometaju protok...
Sam prednji ventilator je prilicno slab i njega planiram zamjeniti no dosao sam na jos jednu ideju pa bih molio vase misljenje, na pleksiglas bih namontirao jos dva ventilatora , jedan 120mm, jedan 80mm, obadva bi ubacivala svjezi zrak. 80mm bi ubacivao zrak ravno ispred ventilatora na scythe mugenu , a 120mm bi hladio graficku te NB. Da probam to sa slikicom objasniti (oprostite na paintu

)
svi obojani crveno su 120mm ventovi unutar kucista, crna kockica je mugen 2 , plave kockice su ventovi koji bi isli na pleksiglas od kucista.
Da li je ovakav setup idealan za najbolji protok i unos svjezega zraka unutar kucista ili sam negdje pogrijesio ? Te koje bi ventilatora preporucili za staviti na pleksiglas (visi,nizi rpm, model? )