Znaci, trebam savjet dal ce to moc napajanje MaxPower 400W sigurno držati... Točnije, ako ugradim malo pojačalo 2×1W, voltmetar s 3× 7segment LED, VU Metar (10 ultrabright plave 3mm LED ×2), 2×Potenciometar za ventilator s 2×10 ultrabright plavih LED.
Takodjer ce biti spojen i baragraph (30LED, diffused, crvene) termometar i onaj stock koji sam poceo ugradjivati.
To sve vuce oko 5A (pojacalo ne ubrajam jer neznam koliko bi on mogao trosit), na 12V. Sad cete me razbiti, jer sam zaboravio formulu preracunavanja voltaže i amperaže u watte. Cini mi se da ide W=A×V (iliti O=U×I ili tako neka slova...

). Zaokruzimo maximum 10A. Na napajanju pise yellow (+12V) 15A. Da li se to odnosi na sve izlaze koji su žutom bojom, ili samo na jedan? (Imam 3 izlaza s po 2Molex i 1FDD konektor na svakome). Da li ce to napajanje izdržati, uz 1×DVDRW i 1×HDD? Na ove LEDice sto sam sad radio, stavio sam 315mA osigurac i radi vec tjedan dana tako.
A danas sam odlucio nesto novo kupiti...
Ventilatore...
92mm Xilence:
http://www.xilence-lab.de/News-Detai...66.0.html?&L=1
isti takav i 120mm.
92mm cu ugraditi umjesto sadasnjeg prednjeg 80mm (ulaz), te staviti filter protiv prasine jer mi je on uvukao dosta prasine u komp (imamo mačku kao kucnog ljubimca pa se nakupi prasine i toga).
Te ću za izlaz, umjesto 80mm, staviti također 80mm, ali s plavom LED -
http://www.coolermaster.com/products...bcate=36&id=85 .
Stare 80mm ventilatore cu 'razbacati' po kucistu - ili cu jednog staviti na 3Ghz komp jer ovaj je bucniji). Mislio sam staviti neki stalak (probusiti donju stranicu kucista) i ventilator da puse zrak prema pasivnom GPU. Mozda kupim jos jedan 92mm Xilence ventilator te postavim da puše prema donjoj strani HDDa. Ako SCYTHE nije previse dugacak (neide u kuciste jako, kao npr. DVDRW), mozda ostavim 120mm vent.
120mm ventilator ću ugraditi umjesto 3×5.25" uređaja (na to mjesto). Nece smetati nicemu jer ce LEDice i ostali sklopovi biti na samoj plastici od prednje maske.
Osim ako...
Razmisljao sam i ja postati ponosni vlansik SCYTHE KAZE MASTERa -
http://www.links.hr/index.php?naziv=...kl=050.912.073 te bi sve ventilatore spojio na njega (Kako bi imao 5 ventilatora, morao bi izbaciti jednog, ili ga spojiti na moj potenciometar (nadam se da cu imati dovoljno mjesta).
I pitanje za SCYTHE KAZE Master korisnike:
Xilence ventilatorima je start napon 7V. Da li ce biti problema s regulacijom?
Te: da li se moze ugasiti odredjeni ventilator? Npr. zakretanjem potenciometra do kraja ljevo (slicno kao kod prijenosnih radio uređaja) ?
Hvala!
EDIT: Mišljenje korisnika
Tomislav: + precizan prikaz temperature uz pomoć 4 senzora, prikaz brzine vrtnje spojenih ventilatora, alarm koji se može po želji isključiti,
mogučnost gašenja odabranih ventova, kvaliteta priloženih kablova, odličan izgled, kvalitetna završna obrada, razumljive upute
EDIT2:Sad cu u kompu imat 8 senzora za temperaturu
1 od kucista (postavljen na GPU)
2 od onog termometra koji cu ugraditi na vrh prednjeg panela (na prednjem panelu, skroz dolje, cu probušiti rupu promjera 2mm i bit ce senzor koji ce mjeriti sobnu temperaturu, a drugi ce biti na CPU hladnjaku).
1 od baragraph termometra (na 30 LED pokazuje temperaturu, postavljen na najtoplije mjesto u kucistu (GPU?) tako da mi se na LEDicama vidi razlika temperature)
4 od SCYTHE (razbacani po kucistu).
Pitam se, tko to još ima, i pogotovo na takvom kucistu!