View Single Post
Staro 08.07.2009., 12:01   #1465
thedream
Banned
Moj komp

thedream's Avatar

Datum registracije: Nov 2005
Citiraj:
Autor hammer_of_thor Pregled postova
Priča se o ženskim growl/harsh vokalima, ne operetici koja nema veze sa žanrom
Inače ženska ima lijep glas, ako čemo već tako, ali ovdje uopče nije u kategoriji

EDIT:

Što se tiće Manowara, i sprdanja oko dotičnog benda, takvi su mi ljudi nerazumljivi.
Kao prvo, da nije bio Manowara, ogromna je vjerovatnost da nebi bilo ni nečijeg preš's benda.
Takav bend je postojao prije Pantere a postoji i sad, dugo nakon nje

Manowar je praktički udario temelje pravog metala, sad što se oni oblače u kožu to je stvar ukusa, činjenica je da imaju onu neku nenadjebivu energiju koju nitko, ali nitko drugi ne može stvoriti.

Uffff, kako samo obožavam Loganove solaže, čovjek je tehnički vjerovatno najpotkovaniji gitarist zadnja 2 stolječa, jedan teško ponovljivi gitarist. Jao majko moja, sad ću pola noći slušati perfektnu >>HAIL AND KILL<<

Other bands play, Manowar KILL!
Imaš ti pojma,dijete,otkad Pantera postoji? Od 1980te godine.dakle isto kao i Mejnovor..I da je Logan recimo,jači gitarist od Darrella,primjerice?

http://en.wikipedia.org/wiki/Pantera

http://en.wikipedia.org/wiki/Manowar

Malo znaš,zaista..kad govoriš o spdnji,reci tko spda. A taj tko,sam ja. Pa se onda obrati meni - a ne općenito. Vidim da imamo nekih kolizija oko ukusa pa ću to mile vole i mirnim tonom riješiti.

Usporedba dotična dva benda je nemoguća iz nekoliko razloga,od posve različite publike,do posve različite interpretacije metala, i tematike pjesama i samog opusa. Manowar je jedan kindergarten metal bend,sa cicatim kurvama u spotovima,turiranjem harleya i šta ja znam čega,uz prizvuke winged unicorna,popaja,šta ja znam čega,štitova,mačeva,defendera i brothers of metala,po oružju. Budi siguran da imam sve originale kod kuće od tog kinderbed benda,i kompetentan sam o njima dobro,i loše govoriti.

S druge strane Pantera je od jednog klasika 80tih power metal thrash benda prošao niz faza i afirmirao se u čistom thrashu,sa snažnim southern zvukom, ako si slušao ikad Down nakon njih ili Damageplan,osjetiti ćeš i utjecaje Lynyrda,i Black Rebela,uglavnom snažan prodoran - i nadasve sirov south zvuk. Tako je to bilo negdje kroz Cowboys from hell - do the great southern trendkill album...

Opet,nije Pantera jednolično redneck white power smeće, albumi vulgar display of power i far beyond driven su nadasve psihološki jaki, unutarnji albumi koje čovjek mora razumijeti,i gdje se vidi teška tematika ljudske psihe koju Anselmo genijalno interpretira, za razliku od silikona i vikanja hail and kill uz zvuke poskakivajućih gumenih cica.

Ta dva benda jednostavno nisu usporediva,i nijedan metalac,slušao metal 15+ godina kao ja..ili od jučer,ne može usporediti,jer nemaju apsolutno ništa zajedničkoga.

Da rezimiram :

Manowar :

+ atmosfera-hype,rock n roll štih a-la copy/paste Motorheada,fantasy teme,balade
- opet,copy paste bend, fantasy teme, imidž neozbiljnog benda

Pantera,Down,Damageplan :

+ snaga,tekstovi,Phil Anselmo i Dimebag,kultni status CFH albuma prijesvega
-psihotika,Phil Anselmo i selfdestruktivni tekstovi

Sad recimo,za kraj,usporedi ti meni pjesmu Brothers of metal,ili The last winged unicorn, sa Cemetary gatesom? Ovo me stvarno zanima..

Ili još brutalniji da budem,usporedi mi onu di žene dahću,women be my slave..sa bilo kojom,pa i najglupljom Panterinom pjesmom? Dakle kurve dahću,on ih snagom Valhalle i nebeskog hammera krene zadovoljavati,kasnije će se popeti na golden dragona,i otići into glory ride. Ma koga ti zahebavaš,dijete ? Jel to heavy metal ?

http://www.youtube.com/watch?v=a8e8ekLcIBQ

Budi siguran,opet naglašavam - imam SVE albume,tog narcisoidnog i egotriperskog louder than hell benda,najglasniji smo,i ta sranja, i znam im sve prednosti i mane..

Zadnje izmijenjeno od: thedream. 08.07.2009. u 13:20.
thedream je offline   Reply With Quote