View Single Post
Staro 07.07.2009., 11:50   #36
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Da tak je bilo i kod moje instruktorice, ako je recimo na Branimirovoj 60 onda ima da se vozim oko 60 nema tu vožnje 30 na sat (osim ako upravo skrećeš ili nekaj) jednostavno nema, i točno se znalo raspon okretaja je taj i taj koji treba držat da motor fino mirno i tiho radi - dakle ako trebaš brže nema turiranja da nebi morao šaltati, negdje 10 ili 11h je bio kad me vodila po brzim avenijama i po obilazici da malo isprobam 4 i 5 brzinu i iza toga se jednostavno očekivalo da se šalta bilo koja brzina koja treba za vozit se kulturno po cesti i ostatak obuke sam proveo polirajući vještine da mogu bez puno razmišljanja (skroz bez toga nemreš na tak malo preveženih kilometara) voziti i zato sam prošao od prve na ispitu kod jednog od strožih (tak su mi rekli poslje) ispitivača HAKa...
Osim toga se detaljno radilo i poligon (jedno barem 1/3 sati mi je bila na poligonu i parkiralištima) i uparkiravanje, zato se ja sad mogu uglavnom uparkirat di god ima mjesta bez da ogrebem sebe ili drugoga, znao sam se ugurat na takva mjesta da sam jedva izašao van iz auta jer nije bilo mjesta za otvorit vrata...
I da vozio sam 3-4 puta po kiši i po mraku (pa i u kombinaciji tog dvoje) i nikad problema nije bilo ali ako se instruktoru neda paziti i baviti se kandidatom onda nije niti čudno da ništa neznaju kad izađu...

Što je problem sa friškim vozačima koji nisu dosta uspjeli u autoškoli naučiti iz ovog ili onog razloga - ako moraš razmišljati o tome što napraviti (tipa da mora u glavi vrtiti pusti gas, stisni kuplung pa nogu na kočnicu, pa polako stiskaj...) kad se nekaj desi pred tobom na cesti (npr kad ti pješak iskorači) onda si u ghovnima (jer nemreš paziti na ono kaj trebaš a to su drugi sudionici u prometu i znakovi) ako se voziš više od 30 na sat (jer jedino tako ima vremena za vrtiti film) i to je problem zakaj ima gro raje koja se ne usudi vozit nikamo, ja se nevolim vozit po ZG radi gužvi i radi parkinga (ajd sad ove garaže malo pojednostavljuju život) ali me nije strah vozit se bilo kamo ako baš oću ili trebam ić nekam autom i idem a ne ko neki koji na stanici u dugom selu ili podsusedu ili sesvetama ostavljaju auto da bi mogli tramvajem u grad...

Btw da to da se čuje da je motor na granici si u pravu (ak mjuza ne štema 80dB unutra naravno ) i točno osjetiš i čuješ da mu treba gasa i ako brzo dodaš kaj mu treba uglavnom prođe bez problema...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 07.07.2009. u 12:10.
yedwy je offline   Reply With Quote