View Single Post
Staro 07.07.2009., 11:11   #34
yedwy
Beskorisna bitanga...
Moj komp

yedwy's Avatar

Datum registracije: Aug 2004
Nije ti baš sasvim točna izjava recimo ako je parkiralište ravno moju alfu 146 boxera sparkiraš ili skroz bez dodavanja gasa ili sa minimalnim gasom - naravno ako znaš kuplungom radit kako treba jer treba jako polako puštat, inače dal će to hodat ovisi prije svega o tome na kolko ti je podešen lergas i kolko konja ima motor tj dal može vrtit auto u leru, mislim dobro na novim motorima to ovisi o tome kakva ti je mapa u ECU jer se sami štelaju preko elektronike ali ipak je princip isti...
Mislim ovo provjereno govorim, ne jednom sam je tako uvalio, uvjek imam nogu iznag gasa ako zatreba ali često mi netreba uopće ak je ravan teren...
E sad što je istina to je da je s talijancima problem u tome kaj već manja uzbrdica ili rupa u asfaltu traži dosta više gasa za krenut i fakat ga moraš dignut (recimo cca 2000-2500 rpm na mojoj) inače ti se ugasi ma kaj ti radio s kuplungom dok kod nekih drugih (posebno dizla) i nije baš tako...

Ja sam isto polagao na Astri 1.7D i na njoj si skoro pa uvjek kretao iz lera i dodavao gas, caka je da je daleko lakše kandidate naučit da paze samo na kuplung nego da nauče paralelno davat i gas i puštati kuplung, ali zato je mene instruktorica (da ženska ) vodala po bukovcu i onim brdima okolo i natjerala me da tam naučim kretati s ručne i sa gasom pa sam naučio dost dobro, iako uvjek ti je sra** kad dođeš na drugi auto, recimo ja sam na svojem vlastitom nekidan promjenio kuplung i bogme mi je trebalo par sati da se naviknem da mi hvata na skroz drugom mjestu nego prije i ugasio sam je 2-3 puta dok se nisam navikao, sad je ok al opet nemre se samo tako odma privići, barem ne da voziš bez razmišljanja o tome kako trebaš puštat kuplung...

Zadnje izmijenjeno od: yedwy. 07.07.2009. u 11:24.
yedwy je offline   Reply With Quote