Tema: Rapidshare
View Single Post
Staro 06.07.2009., 23:48   #964
jadanja
Registered User

Datum registracije: Jul 2009
Citiraj:
Autor Big Guy Pregled postova
nije nitko hakirao account tj nije nitko provalio u RS server i ukrao podatke nego su provalili tebi u komp ili pa si utipkao podatke (login i pass) na phissing link

zato RS krivi tebe

a usporedba sa bankom

ti imaš zapisan pin od računa u banci na nekom papiriću/mobitelu....
netko "posudi" karticu i pogleda tvoj pin i podigne pare u banci
nije li bolje da ti banka javi što se dogodilo ako primjete, da ti preporuče promjenu pina, da zamrznu račun za neko vrijeme dok se situacija ne sredi ?
jer kako možeš kriviti banku za zamrzivanje računa kad si ti bio nepažljiv sa pinom i karticom

a to što RS ukida accounte kojima se koristi više IP adresa je samo zato da se osiguraju da jedna osoba koristi 1 account u isto vrijeme (valjda imaju neke probleme ako se na jedan account odjednom logira više IP adresa ili pa hoće da svaki od usera kupi svoj account)

i btw
pazi svoje podatke za RS inaće će opet biti ukradeni, skidaj sa download managerom npr IDM, jdownloader.... i svaki puta prije nego upisuješ podatke na RS stranicu provjeri ako ih upisuješ na ovaj link

https://ssl.rapidshare.com/premiumzone.html

Pa dobro jer zbilja misliš da sam totalna budala i početnik. Radim sa računalima od 1978 godine.

Imam uključenu zaštitu protiv virusa i trojana. Znam kako izgleda original stranica na koju se logiraš. Jedino ja imam pristup mojem računalu.

I ovo je već druga provala na moj accaunt u zadnja 3 mjeseca. Prvi puta sam sam skužio i promjenio lozinku.

Sada su me oni obavjestili i sami promijenili lozinku i poslali mi elektronskom poštom.

Ali ono što me smeta je prijetnja u poruci da ako se to još jednom dogodi da će zatvoriti račun koji sam uredno platio u naprijed.

A druga stvar je da se račun može hakirati isto kao i lozinke na plaćenim stranicama. Ako znaš brojeve računa što nije problem, jer ako znaš par brojeva računa onda znaš i ostale, postoje algoritmi isti po kojima ih i oni generiraju. Sada ti preostaje samo razbiti lozinku za određeni račun, a to ide isto kao i za plaćene stranice sa brute force programom. Jedino što nisu mogli, a to je promjena postavki mojeg računa jer je zaključan sa Security Lockom.

Pa vidiš da i sami u poruci priznaju da je račun mogao biti hakiran.

Na phissing stranice ne padam, jer nisam početnik. Dakle ostaje samo hakiranje na gore navedeni način.

I zato postavljam pitanje odakle njima pravo da meni korisniku koji sam im unaprijed platio uslugu, zatvore trajno račun. Jer očito da im sistem zaštite nije bio dobar kada su uveli Security Lock.
jadanja je offline   Reply With Quote