View Single Post
Staro 06.07.2009., 20:50   #26
stuc
Banned

stuc's Avatar

Datum registracije: May 2005
Citiraj:
Autor Jelc Pregled postova
Pa piše ti-NPEGG 780 tankaš sa 4.2l i radi 6 sati
~8l dnevno x 7-9 dana = 56-72 litara, previše karnistera...

Citiraj:
Autor TomRi Pregled postova
stuc: za koliko ti se napuni baterija na lapu dok on radi?

jer ako ju stignes napuniti u 3h do vrha, ti bi za 12h rada
morao paliti agregat samo 2 puta po 3 sata, i raditi 2x na bateriji po 3h, i to je to 12h,
ako ju napuniš u manje od 3h, onda još bolje, manje benge trebaš)

još ako ti uleti rad seoskog agregata(6h) u to vrijeme, šparaš na svome
~2,5h, skoro pa 3h ako je totalno prazna kad se lap baš sam zagasi.
Ovo si dobro izračunao, u suštini dovoljno mi je 6h rada mog agregata.

@Nikky

Po onom tvom izračunu onda ispada da bih 10h mogao prvo trošit akumulatore dok se baterija ujedno i puni ?
Znači 2 akumulatora mi daju 10h autonomije + baterija koju mogu tako naštimat da koristim 2-gi akumulator + bateriju dok se prvi akumulator puni !

Citiraj:
Autor Armand Pregled postova
Najbolje bi bilo kad bi se mogao rastegnuti za kakav hondin agregatcic, o njima samo rijeci hvale koga god sam pitao kako ih slusa, a i lako se kasnije nadje musterija za nesto takvo kad ti vise nebude trebao. Honda je super investicija.
Je, dobar je ali 900€ , to mi je Devet 8-ćel baterija za moj laptop !!!!

Citiraj:
stuc: uvijek ti ostaje ona opcija da za parsto kn kupis jos jednu bateriju za lap.
i onda tokom 6h rada seoskog agregata napunis obje baterije (koristis lap u isto vrijeme)
a kada nema struje, valjda bu ti 6h iz 2 baterije bilo dosta za 'pregurati'
700kn dođe 8-ćel baterija za lap, to može štimati prvi dan kad dođem sa obje napunjene baterije, međutim štos je u tome
što baterije mogu punit isključivo u laptopu i kada recimo radim na već drugoj bateriji prvu ne mogu punit tek do drugog dana,
navečer do 17-18h. Stignem ih napunit obje za 6h ali to bi onda morao biti ovakav režim:

Jedan dan radim na baterijama.
Drugi dan ih obje navečer punim.
Treći opet radim na baterijama.

Nije problem kad me sati koje sam budan zakače kraj seoskog agregata dok on radi ali je problem kad sam ja budan i radio bih a moram biti u kolibi !
U suštini svaki drugi dan morao bih biti u kolibi bez lapa jer on puni baterije dok sam ja u kolibi. To nebum preživio...

Citiraj:
ako ne možeš bez kompa, uskladiš si bioritam po toj struji
(ako je to moguće, jer ne znam za što ti treba točno lap tamo: posao ili zabava),
dizanje u 8, dorucak, korištenje kompa od 9 do 12h(BATERIJA1), rani ručak 1h,
onda od 13-16 opet komp(BATERIJA2), pauza/hrana 1h i eto agregata u 17h i to 6h u nizu,
pa izlazak u 23h ili u krpe.

eto, preguraš sve to bez ikakve velike kemije
E kad bi se mene pitalo onda bi bilo tako, međutim radi se 6-12 ! Znači kad dođem radim 6 pa sam 12 slobodan ( sati )
a ovo o 12h dnevno korištenja lapa sam izvukao iz prijašnjih ovakvih poslova gdje je bilo struje.
Pomalo sam već prošviko, gledao sam sve moguće aspekte kako dobit struju no nešto ću složit pod svaku cijenu....

Vjetrenjača AV1500
Solarna Torba

Naletio sam i na neke akmulatore za motor ( gel ) koji se smiju više ispraznit nego tih 50°%, ~700kn komad, prihvatljivo ako bi osiguralo to što želim.
stuc je offline   Reply With Quote