To na koji socket cooler ide nije samo po sebi garancija kako se kopča...
Postoje cooleri koji se kvače na standardne nosače koje svaka matična ima u paketu (recimo ja sam sa svojom Abiticom dobio DVA ta plastična okvira i dao bi ti jedan al je krivi socket pa ti neće pomoć) takvi cooleri su BOX cooler od AMDa, pa Alpine, pa Freezer (i još poneki) njih prepoznaješ po tome što imaju onu crnu ručicu sa strane i kopčicu sličnu ili istu onoj koju ti ima BOX cooler na ebi i koja se kopča za taj plastični okvir, najčešće su to tipski cooleri samo za taj socket odnosno neki mogu biti u tvom slulčaju AM2/s939 kompatibilni...
Onda postoje "univerzalni" cooleri mahom highend kao npr Sonic Tower ili TRUE ili zalmani koji imaju vlastiti "lafet" koji s njima dolazi i eventualno ti treba "backplate" od ploče (ona crna plastika koja ide sa zadnje strane ploče i u koju se šarafi onaj okvir) iako često imaju i to sa sobom, e oni imaju vlastiti mehanizam montiranja sa raznim metalnim okvirima, kopčama i sl i njima netreba taj okvir za ništa i mora se skinut prije nego ih uopće i možeš montirati...
Najlakše ti je pitati u nekom servisu ili tu na forumu postati pa možda neko ima viška okvir, ako nema i ne uspiješ naći - kupi si neki cooler koji ima vlastiti sistem za kopčanje, njih prepoznaš po tome da imaju sa sobom set za montažu i obično idu na puno socketa npr s775/s754/s939/sAM2 ali u konačnici ti je najbolje otić u dućan ili vidit na netu kako se točno montira cooler koji te zanima pa ćeš vidjet dal ti treba frame ili ne za njega...