uletavam u temu jer planiram nešto slično (ali nije lap u pitanju).
idući tjedan radimo feštu kod frenda u kampanji, tamo naravno nema struje. za svjetlo i kuhanje nije frka, noć je tek oko 9 i po, i onda fino zapalimo vatru. ono šta fali je muzika, a aute baš ne možemo tako blizu partkirat, plus šta svi imamo prdekala unutra pa se ništa ne bi čulo.
ja sam baš danas kupio car pojačalo 2x50W, i imam solidne stare hifi zvučnike koje koristimo baš za fešte (inače furamo pojačalo ali sad ga nemamo kamo ukopčat). na to spojimo mp3 player i imamo muziku. problem nastaje, kako napajat pojačalo?
ja imam doma 3 akumulatora , 12Ah, 9Ah i jedan na kojemu ništa ne piše a bio je u APC ups-u prije nego ga je grom spalio. oko 7-8 Ah.
mislio sam da ih sve spojim u paralelu, dobijem 28-30Ah 12V. koliko pojačalo može potegnut struje prilikom paljenja? dali time mogu oštetit baterije?
i još, koliko cca mogu očekivat trajanje, tj kako znati kada je baterija na 50%.
bilo bi super kad bi mogli svirati 4-5 sati.
varijanta b) napraviti 40tak metara produžni kabel od auto upaljača do mjesta okupljanja i tamo to spojit na pojačalo, i držat upaljen auto. pitanje je, dali će nam izgorit osigurač u autu , jer 100W cuclati preko upaljača nije baš sitnica.