Citiraj:
Autor Tomo
Pozdrav eksperti ...
Kupujem digitalnu kameru za home upotrebu. Cijenovni rang ovih kamera je od 1000-1600kn. Modeli koji su mi zapeli za oko su.
Cannon MD-205E
Zanima me,... U kojim to rezolucijama snimaju kamere? da li je to barem 640x480 s 16bit Stereo zvukom? Na sto treba pripaziti. Koji proizvodaci imaju najbolji bundle.
Tomislav

|
Evo ja imam Canon MD205 (neznam što je sa ovim slovom E u modelu koji si ti naveo). Uglavnom moja je miniDV format medija, baterija bez problema izdrži jednu traku od 60min u običnom SP modu. Koristim je za snimanje obiteljskih okupljanja i događanja. Materijal se na PC prebacuje preko firewirea (iliti DV out iliti iLink sve je to jedno te isto). Isto tako ima i AV izlaz pa mozes materijal gledat na TVu direktno sa kamere (ali to ima valjda svaka kamera danas). DObiješ u bundleu AV kabel, firewire kabel ne.
Kamera može snimati i u 4:3 i u 16:9 modu u rezoluciji 720x576@25fps interlaced. Iako nemam doma 16:9 LCD kao TV potpuno sam se prebacio na 16:9 format snimanja.
Po meni dobra kućna kamera, vidio sam ih od 1400-1500kn.
DVD kameru nebi nikad kupio, a kad bi danas kupovao razmišljao bi o HD kameri sa HDDom, ali one su još malo preskupe za mene ( 2500kn za osnovne modele na više)
DV format sigurno daje bolju sliku od mpeg2 formata koji se koristi na DVD i HDD kamerama, pogotovo za naknadnu obradu slike ( na dv formatu svi su i-frejmovi)
Eto ....