Vidio sam taj oglas dok sam pretraživao agregate no nije mi bilo jasno kakav je to vrag zapravo. ( a i prodan je )
Problem mi je mobilnost, mislio sam uzet nešto tipa
ovoga no sa većom amperažom, @Nikky me je ubio u pojam sa računjanjem
pa sam krenio od prepostavke da lap ( MSI VR201 ) sa integriranom grafom ne može pocuclati više od 35W po satu pa ako i bateriju
uključim u to, akumulator od 12V-25A bi bilo dovoljno za ono što mi treba. Naravno, dva komada. Koristim i RMclock te proc dopušta dobar undervolt.
Problem je u tome što je agregat u jednoj zgradi i radi samo navečer a meni će lap trebat svaki dan bar 6-7h i u Kolibi koja je udaljena ~500m.
Jedna je prostorija, kako bi trpio buku agregata u toj kolibi a i prenosio ga nazad do glavne zgrade... Prenosivi gel akumulator mi je jedina opcija.
Dobro, možda ne mora biti gel, neću trčati sa njime ali ovi od auta su definitivno preveliki za takvo prenošenje osim ako ne postoje modeli
sa ručkom pa ću ga već nekako teglit svaki dan. Potrošio bih na sve to do 1500kn. Sad me najviše zanima koji model akumulatora izabrat,
gdje su motoristi sa foruma kad ih čovjek treba ?
Također sam naletio na ovaj post:
Citiraj:
@Cose
--e-vozila.com--
Fujitsu-Siemens U9200 sa T5450
Jos me zanimala i razlika u potrosnji struje - mjerio sam na 220V uticnici pomocu kucnog mjeraca potrosnje (nesto slicno americkom "Kill A Watt"). Kad je aktivan RMclock i napon spusten, potrosnja struje je 30-32W idle, te 40-42W full load. Sa tvornickim postavkama napona full-load potrosnja je 50-52W.
Onda sam mjerio preko Trust car adaptera (http://www.trust.com/14669) na 12V strani (prema akumulatoru):
RMclock undervolt:
- idle - 1.5-1.6A (18-19W)
- normalni rad sa upaljenim WiFi - 1.8-2.0A (22-24W)
- full load - 2.9A (35W)
Tvornicke postavke (1.25V):
- full load - 3.8-3.9A (46-47W)
Osim sto su potvrdjene brojke o cca. 10-12W manjoj potrosnji uz isti ucinak pomocu undervolt tehnike, moze se zakljuciti da je ovaj auto adapter za napajanje 25-30% efikasniji od originalnog 220V koji se prilicno grije (pretpostavka je da laptop efektivno trosi isto struje na 19V koje dobiva s adaptera).
|
Taman ako i ne stignem napunit akumulator to bi bilo tek 3-ći dan da ostanem bez struje, jedan mogu pauzirat ili preživit na bateriji ili u onih
6h što radi agregat pogledat šta trebam dok se akumulator puni. Odabir odgovarajućeg akumulatora mi je sad najveći problem.