View Single Post
Staro 05.07.2009., 03:21   #5
darQ
I'm nightrider
Moj komp

darQ's Avatar

Datum registracije: Mar 2005
ja bih samo htio reći da po meni samsung ima daleko najbolje kontrolere od svih ssd diskova današnjice

možda samsungovi ssd-i i nisu najbrži, al su daleko najpouzdaniji
ako su bili dovoljno dobri jednom gigantu kao što je dell da ih prodaje u svojim laptopima, onda bi trebali biti svima...

dako da, nipošto se ne slažem s onom stavkom da su samsung i onaj vertexov kontroler na tragu nečeg dobrog...
naprotiv...
štoviše, samsung je bio prvi koji je imao dobar i nemušičav kontroler...
nakon toga se pojavio intel sa ultrabrzim diskovima, ali su se onda pojavili probleme s degradacijom...
dok se sa intelom moralo poduzet nešto od strane korisnika da bi se disk vratio na tvorničke performanse, kod samsunga je to kontroler radio sam od sebe....
vertex i indixlin (ili kak se već piše) se pojavio nakon intela, dakle zadnji, i to je u biti ocz-ov pokušaj da osvjetli svoj obraz nakon jmicron katastrofe...
i bome im uspjeva, doduše, uz brojne nadogradnje firmware-a...
međutim, i inteli i vertexi su morali tek nakon izlaska na tržište izdavati novi fw da bi se disk oporavljao od pada performansi bez intervencije korisnika, dok je samsung to riješio na vrijeme, tako da, da se kojim slučajem intel i vertex nisu pojavili, problem degradacije bi vjerovatno ostao do dan danas nepoznanica
zato ja po pitanju ssd-a, preferiram samsunga

Lenovo L440

Intel iCore i7 4702MQ
16GB DDR3
Intel HD 4600 GPU
14-inch LED-backlit fHD IPS (1920 x 1080, 300 nit) matte display
Intel Wireless-N 7260, BlueTooth
Samsung 850PRO 1TB
Logitech M705
6cell baterija
Windows 10 Pro 64bit

Pošteni trgovci: 1, 2, 3, 4