ma daj ajmo ozbiljno. zar si ti, ili bilo tko ozbiljan, voljan odreći se dekstopa (i doma i na poslu) zbog X-serije?
ja to ovak doživljavam...
kod kupnje prijenosnika you can go 2 wayz.
1) ići na nešto što će u potpunosti zamijeniti desktop i pružiti djelomičnu autonomnost - laptop. za mene su kod laptopa kriteriji isti kao i kod desktopa - što jače to bolje. baterija mi mora držati ćuku-dve , nije toliko bitno. cijena takvog uređaja mi smije (i treba) biti visoka. savršen primjer - HP laptopi na Centrinu s 18'' widescreen ekranom.
2) nešto jako malo, ali ipak veće od PDA-a, s moćnom baterijom i da mogu pisat i radit kalkulacije ko čovjek. naravno da želim slušati glazbu i takve gluposti, ali ne želim na njemu gledati filmove. takvo nešto bi po meni moglo zamjeniti jedan desktop - ili onaj na poslu ili doma, ovisi kako kome paše. Ali cijene tih uređaja ne bi smjele biti toliko visoke. znam da se pališ na apple (nisi jedini) pa evo npr. njihov Apple G4 iBook, nije pretjerana cijena i zadovoljava potrebe. pa onda ako netko baš želi nešto jače tu je Sony VAIO Z1. i to je granica. sve više od toga (po cijeni i performansama) ne bi trebalo spadati u ultra-laku kategoriju.
JVC Mini Note, Sharp Actius i slični su također dobar primjer gađanja tržišta. Da, proguglo sam jer me ovaj X40 fakat napalio da vidim kaj meni točno paše.
Naravno da je ovo samo moje mišljenje, ali ne treba mješati kruške i jabuke. laptop bi trebao ostati laptop, notebook bi trebao biti notebook, ultra-ligh bi trebao biti PDA s normalnim ekranom (10-12'') na kojem se može normalno tipkati. barem ja tako razmišljam. bilo kakvo dodatno mješanje je po meni nepotrebno.
X40 je tu po svemu, ova docking stvar mi je isto super ideja, ali da može zamjeniti desktop- ne može, da opravdava 60% višu cijenu od ostalih u klasi - ne opravdava. shvaćam da je moćniji od ostatka u klasi, ali to je za tu klasu overkill.
greater powers final waves (alcohol hypnosis +30, self) bat brotherhood (skip sleeping, -20 energy/night) misunderstanding jokes (demoralise +50 in 30ft radius) summon unknown female (demoralise +75 on target)
artifacts of choice tv remote (hibernate +20 on self) lounge chair (fortify sleeping +60 on self) linux (destabilise system +45 on target)
little is known about this dwarf. he is known to be active overnight and unpredictable. Cyrodiil citizens have witnessed him in a "thompson" tavern near his lair.
|