View Single Post
Staro 02.07.2009., 08:25   #22
Pupo
Nikad sit, uvijek žedan
Moj komp

Pupo's Avatar

Datum registracije: Jun 2005
Citiraj:
Autor potemkin.hr Pregled postova
To će biti koma jer nije nikako standardizirana razina znanja na razini države tokom školovanja (matura je ipak standardizirana koliko sam shvatio, ali ne količina znanja tokom srednje kroz razrede), upisivat će se oni s poklonjenim ocjenama tokom srednje a ne oni koji posjeduju znanje...
Koliko god hvalili upis preko državne mature to ipak sam više za stari sustav sa prijemnima...
To je samo moje mišljenje
Poklonjene ocjene, gledaj sad situaciju koju sam ja doživio. Išao sam na prijemni na FOI i na ETF u OS. Završio sam gimnaziju s 3.
Dođem u Osijek na prijemni zajedno sa 80% ljudi s tehničke škole i sad naravno, pošto boduju samo konačnu ocjenu iz srednje, ja sam prolazio s 3 i odmah popushio oko 200 bodova naspram ljudi iz tehničke škole koji su dolazili mahom sa peticama. Dođem na prijemni, za koji se nisam previše pripremao jer mi je to bio drugi izbor. Na prijemnom sam rješavao samo matematiku, fitziku nisam ni jedan zadatak riješio. Kada su došli rezultati s prijemnog, bio sam pri vrhu i kad se pribroje bodovi iz srednje ja sam pao na granicu neplaćanja a dečki sa lijepim ocjenama iz srednje su me stigli bez problema.

Poanta je da su srednje škole totalno nebalansirane što se tiče dobivanja ocjena s istom količinom znanja a to bi državna matura trebala ispraviti!