prvo moram reci da sam se nasmijao dobro na neke komentare o tezini studija
sto se tice organizacije studija, da istina lose je bilo, i jos uvijek je lose, ali sve to ide na bolje svake godine, znam i mogu usporedivati za razliku od nekih jer sam bio na drugim veleucilistima, plus znam kako se radi i na drugim sveuclistima
TVZ je medu organiziranijim ucilistima u HR sada cete mi se smijati i razuvjeravati. Ali pogledajte Studentsku sluzbu koristimo ISVU, imamo organizirane upise u visi semestar preko neta (od ove godine, zahvaljujuci odredenim ljudima). Gospodo neznate kako se ostale ustanove ponasaju prema svojim studentima, ovdje imaju razumijevanja ali treba puno truda strpljenja i volje, ipak nam je tek 10 godina.
Par informacija o TVZ-u:
Najvece drzavno Veleuciliste u RH
prosle godine na prijamni je prijavljeno bilo malkoca vise od 1400 ljudi za 600 mjesta koliko se prima brucosa
Net akademija djeluje na TVZ-u ima puno uspjeha (necu reklamirati)
Svake godine se vrsi rang lista studenata na studijima i prvih 10% ne placa, bili oni upali sa placanjem ili ne, gleda se lista svake godine
Ima i mana naravno:
organizacija je losa
puno vanjskih profesora
manjak prostora
manjak resursa - da ne nabrajam dalje
Mnogi pricaju da je lose ovo ono, ok ljudi sto onda radite na TVZ-u otidite sa TVZ-a.
Pljuju mnogi studenti sami po sebi, ali iskreno vidim da se sve to mijenja.
Statistika:
u RH ima 172 tisuce studenata, 20 tisuca je na veleucilistu (od toga uzmite u obzir da su veleuciliste u godinu dana dobila 8 tisuca studenata, da od prosle godine 8 tisuca), je vrijedno TVZ-a i upisa neznam vi procijenite a ja cu uzivat
Btw da nebi bilo da neznam sto pricam student sam 3g jednog od studija na TVZ-u, za razliku od nekih TVZ sam upisao ne radi prolaza vec radi znanja i mogucnosti da nesto naucim (da napomenem isao sam u strukovnu skolu). Da me netko sada pita da se nadem prije 3g na upisu ispred TVZ-a rekao bi da ja to zelim i hocu sve ponoviti.
mozda ce glupo zvucati ali TVZ mi je promjenio zivot, dobio sam odlican posao uzivam gustam i studirao sam kao student, uzivao vise nego drugi spoznao neke druge stvari i stekao mnogo prijatelja.
Toliko od moje malenkosti, mogu samo reci ne postoji studij koji je savrsen, vec postoji studij koji je savrsen u vasim ocima i vasim pogledima na svoju buducnost.
p.s Maheru nemoj ti tu tako ekipi tepati, a kada dode gore ekipa u labos ti sam kazes "sjedite za kompove ispunite predprijavu, ako treba sto pitajte me" :P