Pazljivo sam procitao sve vase savjete i mnogo sam vam zahvalan.
Svakako sam ohladio od svega toga sto sam planirao.
Ali, posto jos uvjek imam nekih nadanja, odlucio sam da odem kupiti neki P IV za nesto sitno i da ga popravim i da ga pokusam prodati. Ako ideja dozivi uspjeh, nastavit cu, ali ako ne uspije - meni uvijek treba jedan comp za torrente.
Samo da razjasnim, nisam besposlen, ja uvijek radim. Idem ljudima reinstalirati Windowse ili zamjeniti neki komad hardvera ako imaju zelju (zamjeniti optiku, jer to najcesce crkne, ili ubaciti novu graficku i sl...) Tako, da ako ne uspije ideja sa computerima, onda se drzim ovoga sto sad radim.
Samo jos nesto, prije nego zavrsim. Nisam to planirao prodavati u Sarajevu, nego u jednom manjemm gradicu gdje je moja vikendica. Naime, tamo je raja pocela nabavljati compove. A, lokalni trgovci koji prodaju compove su bezobrazno skupi, tako da im malo konkurencije ne bi skodilo. Roditelji compove nabavljaju svojim klincima za igrice. Naravno, nece im sad nabavljati confe koje guraju Crysis... Jednostavno bi to bilo za starije igre, koje bih im ja instalirao i da ih igraju do mile volje.
Mislim, bez obzira na vase znanje (koje je neupitno), vrijedi probati sa jednim compom. Ako uspije, uspije...
Jos jednom, hvala na savjetima!
EDIT: Evo sad razgovarao sa trgovcem. Rekao sam mu da planiram uzeti jedan comp za pocetak i da vidim kako bi to islo. Lik mi je rekao da me razumije. Ponudio mi je opciju da mu sad platim pola cijene i da mu ostalu polovinu dam kad prodam comp. Da li da pristanem?
Rekao sam mu da ja nikad necu ici uzimati na veliko i da je najvise sto cu ja uzeti: 2 ili 3 compa od jednom, naravno ako posao krene i ako se ne budem mucio puno sa ovim prvim compom.