Citiraj:
Autor hammer_of_thor
Pročitaš >ovu temu< i otprilike dobiješ dojam o čemu se radi kod Tagana iole novijeg datuma.
Em krepavaju, em su glasni (dobro, krepati može svako napajanje, ali Tagan nešto prednjači u postotku)
|
ne bih se slozio s ovom tvrdnjom. to su tagani stari 3-4 godine ako ne i 5 godina, pa ih ne bih nazvao novijeg datuma. cini mi se na ovom forumu da svi ko guske preporucuju (prije fortron 350 pnf) dok sad corsair cx400 i to je zakon, nema boljeg. Bio sam cak i poslao link prije par mjeseci sa postotkom crknutih napajanja na uzorku od par tisuca kom i tagan je imao oko 3% dok su neki renomirani proizvodjaci imali i po 6-7% (mislim da je bio Enermax).
Recimo frend je imao HX520 (napajanje koje je po mjerilima ovog foruma bozansko) i napajanje mu prvo skurilo plocu, one je zamjenio plocu i kad je dosao s novom plocom onda je corsic poceo proizvoditi zvukove kao da ce ekplodirati svakog trena. Kad je dosao u servis, kad je serviser cuo sto napajanje radi, samo ga je brzo sakrio pod pult da nitko ne vidi i dao mu novo zapakirano, bez previse suvisnih pitanja. Taj kolega je tu na forumu, pa se mozda i javi.
Sto se tice glasnoce, imam trenutno corsaira tx650, imao sam vx550, seasonic sII 12, i 2 tagana, bz 800 i bz500 i mogu reci da tagani nisu niti glasni niti nesto losi, neki prosjek.
tu je review od 800 W
http://www.bjorn3d.com/read.php?cID=1187
od 500-tke sam imao jedan odlicna review, usporedjeno je sa seasonicom sII12, corsairom itd, i bilo je jedno od najtisih na testu tako da...
ugl, potrazit cu taj review na netu pa editiram ovaj post. ne tvrdim ja da su tagani najbolji ali niti ne priznam da su najgori, da nista ne valjaju, da su ovakvi onakvi, a to je sve pocelo jer ne tko rekao kako njegovo 5 godina staro napajanje je riknulo.
Kad ce corsevi biti na 5 godina starosti, bas me zanima kako ce se oni ponasati, mozda ce biti neki novi klinci u kvartu...
EDIT:
http://www.anandtech.com/casecooling...px?i=3516&p=26
tu je ujedno odmah i review napajanja