View Single Post
Staro 30.06.2009., 19:27   #1
Buger
Premium
Moj komp

Datum registracije: Feb 2006
Povezivanje računala i routera pomoću kabela?

Pozdrav

Suočen sa čestim gubitkom bežične veze u zadnjih par dana konačno sam odlučio povezati računala sa routerom pomoću kabela.

Veza definitivno puca samo na mom računalu i to zato što je računalo koje je povezano preko wlana predaleko od routera. Isto tako često mi sporo učitava stranice, waiting for..., connecting..., dok na drugom računalu radi sve normalno, a to računalo je dosta bliže routeru. Konkretno, prvo računalo i router dijeli nekih 5m i jedan zid, a moje računalo i router dijeli približno 15m i tri zida.

Isto tako, prebacivati neku veću datoteku (par GB) preko WLAN-a je nezamislivo...

Nemam virusa ni spyware-a, barem tako kažu NOD, Kaspersky i Spybot (ne, nemam istovremeno instaliran NOD i Kaspersky )

Inače router je Thomson Speedtouch by t-com
Mrežne kartice su Canyon WF511
Koristim maxTV...

E sad, budući da znam vrlo malo o umrežavanju, potrebna mi je vaša pomoć

Dakle, htio bih provući kabele od routera do 3 sobe (imam dva računala, ali bih stavio kabel i u treću sobu budući da je ona usput).

Koji mi je kabel potreban (UTP, STP, RJ-45?) i kako to najjednostavnije izvesti?
Je li moguće koristiti kakav razdjelnik da ne moram vući 3 kabela? (pretpostavljam da nije moguće)
Buger je offline   Reply With Quote