30.06.2009., 05:38
|
|
Banned
Datum registracije: Aug 2006
|
Citiraj:
Autor Mad_Duke
Pozz
Samo da pitam kako to djubre radi da ne trazim kroz stotine senzacionalistickih tekstova.
Koja je razlika izmedju ovih i najjobicnijih polariziranih naočala kakve se dijele u kinima (ne ona dvobojna gofna). Dal je zapravo ista "tehnologija" u pitanju, samo je implementacija drugacija?
Pošto se radi o samo jednom monitoru (znaci, ne o 2 projektora), kaj to djubre u sinkronizaciji sa monitorom, pa onda prikazuje jedan frame vertikalno, a drugi horizontalno pa to vrti. Jer ako je tako, onda je to bezveze i u krajnjem slucaju lose (moras imati duplo veci refresh od onog kojeg ces zapravo primati). Jeftinije je onda to rijesiti sa projektorima.
Iako sto se filmova tice, koji se vrte u 24 odnosno 25 slika u sekundi, ovo bi moglo biti dobro, pošto 50Hz-a nije tesko postici. Ali opet, nekak mi se čini za čovjeka prirodnije primati istovremeno obje slike, nego lijevu, pa desnu, pa lijevu....
Zna netko malo više o tome?
|
Koliko sam skužio kod tih 3D filmova i slika, se frejmovi duplaju tj različiti kut imaju i svaki layer je drukčije obojan, na kraju kada dodamo civke onda mozak to obradi i imamo 3D.
Što se tiče nVidie nisam probao, niti sam imao prilike, ali sigurno nešto izvode na tu šemu sa dupliranjem 
|
|
|